Bina Duvarlarındaki Boyalar Kabarıyor

Binaların duvarları dış cephe olduğu için daha çok tahribata uğrayabilmektedir. Ancak dış etkenlerden ziyade iç faktörlerden de kaynaklı bina duvarlarında boyaların kabarması ya da dökülmesi şikayeti sık yaşanabilmektedir. Yeni boya yapılmasına rağmen bina duvarlarının kabarması, duvarın boya tutmaması gibi bir çok şikayetler bina içinde su kaçağının olduğuna da işaret edebilmektedir. İşte bu noktada; yeniden boya yaptırmak yerine bina duvarlarının kabarmasının nedeni olabilecek su kaçağı ihtimali üzerinde durmakta fayda var. Gebze’de duvardaki su kaçağını robotla tespit eden tesisatçı olarak bizler, Kocaeli ve ilçelerinde aktif olarak uzun yıllardır su kaçağı arama hizmeti vermekteyiz. Eğer sizin de binanızdaki duvarlar kabarıyor ya da dökülüyorsa Anadolu Tesisatı arayın, hemen ekiplerimizi size gönderelim. Darıca’da su kaçağı tespitini makineyle yapan tesisat firması olarak bugün sizlere bina duvarının boyasının kabarmasının nedenleri ve çözümleri hakkında bilgileri paylaşacağız.

duvar kabarması

Su Kaçaklarını Kırmadan Cihazla Tespit Eden Çayırova Su Tesisatçısı – Bina Duvarlarının Boyasının Kabarma Nedenleri

  1. Su kaçakları  bina duvarlarının kabarması sorununun temel sebepleri olarak bilinir. Dairede var olan su kaçakları kendine bazı yollar açarak bina genelinde bir kabarmaya sebep olabilir.
  2. Su kaçağının herhangi bir daireden kaynaklanabileceği gibi binada bulunan tüm ana boru hatlarındaki su kaçaklardan da kaynaklanabilir. Böylece; bina duvarlarında sular ilerler ve boyalar dökülmeye başlar.
  3. Bina duvarlarının içinde bulunan boruların bilinmeyen bir sebepten ötürü görevini yerine getiremeyecek şekilde delinmesi veya patlaması su kaçağına neden olabilir. Bu da zaten bina duvarlarının kabarmasına neden olabilir.
  4. Binanın dış bölgesinde yapılan tadilatlarda kullanılan boyanın kalitesi ve işçilikte bina duvarlarının kabarması sorununa sebep olabiliyor.
  5. Boyaların kabarmasında en büyük etken su kaçağı da olmayabilir, nem veya rutubette boya tutmamasının nedenlerinden birisidir.

Kocaeli’de Binadaki Su Kaçağını Makineyle Görüntüleyen Tesisat Servisi – Cihazla Kırmadan Su Kaçağı Tespiti

Gebze Tesisat; kurulduğu günden bu yana deneyimli kadrosu ve cihazları ile birlikte hizmet vermektedir. Duvarın içinde patlak su borusunun yarattığı bir birikim sonucunda bina duvarları sürekli ıslak olacağından boyalar dökülür, yeniden yapılan boyalar da tutmaz. İşte bu noktada, yapılması gereken en uygun uygulama ise su kaçağı tespiti ve su kaçağını tamir ettirmek olacaktır.

Darıca’da Duvarın İçindeki Patlak Su Borusunu Tespit Eden Cihazlı Tesisatçı – Su Kaçaklarını Nasıl Buluyoruz?

  1. Bina içi veya dışından kaynaklanan su kaçaklarında da diğer cihazlarımızla aynı cihazları kullanıyoruz. Akustik dinleme, nem ölçer, termal kameralar, kanal görüntüleme robotları ile her zaman Gebze su tesisatçısı olarak hizmet vermekteyiz.
  2. Su kaçağı bulma hizmetimizi talep ettiğinizde eve gelerek su tesisatınızı manometreyle ölçümleyip, hangi tesisatta ve neresinde su kaçağı varsa o tesisatın borularını  detaylı bir şekilde kamerayla görüntülüyoruz.
  3. Duvarın içindeki borularda herhangi bir delinme veya kırılma varsa; cihazlar sayesinde tespit edip kaliteli tesisat borularımız ile değişimlerini sağlıyoruz.
  4. Su kaçağı olmasa bile; conta gevşemesi, tesisat borularının zamanla çökmesi gibi olgularda ise, sizin adınıza gerekli tedbirleri alıyor ve su sızıntısından doğan bina duvarlarının kabarması şikayetini kalıcı olarak çözümlüyoruz.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir