Pimaşlar Neden Tıkanır.?

Ev ya da işyerlerinde ya da herhangi kapalı bir mekanda en büyük sorunlardan biri pimaş tıkanıklığıdır. Özellikle insanların çok yoğun olduğu mekanlarda bu problemle ile sıklıkla karşılaşılabilir. Birçok evde pimaş tıkandı, borudan su gitmiyor gibi şikayetler gelebilir. Böyle bir durumda tıkanmış pimaş nasıl açılır? Tıkanmış pimaş için nereye başvurulur? gibi sorular da kendiliğinden çıkmaya başlar.

Pimaş açma işlemi çok eskiden oldukça zahmetli idi. Usta gelir, tüm tesisatı yıkar ve pimaşın tıkanıklığını gidermeye çalışırdı. Sonrası ise malum ekstra maliyetler de kendini gösterirdi. Ancak günümüzün gelişen teknolojisi sayesinde tıkanıklık problemlerine karşı özel cihaz ve robotlar sayesinde hiçbir kırıp dökme işlemi olmadan pimaş açma hizmetinden yararlanabilirsiniz.
klozet tıkanıklığı açma Gebze

Genellikle yanlış kullanım ve boruların içine atılan yabancı cisimler, saç, kıl, tüy gibi maddeler zamanla pimaşları tıkamaya başlar. Pimaşlar neden tıkanır sorusunun en belirgin cevabı budur. Mutfak lavabosuna dökülen yemek atıkları, gider borularına kaçan yabancı cisimler zamanla borulara tutunur ve suyun akacağı bölümü yavaş yavaş tıkamaya başlar. Bu durum ise zamanla kötü kokuların da yayılmasına neden olur.

Pimaş açma işlemi nasıl yapılır?

  • Pimaş açma işlemi artık noktasal vuruş yapan cihaz ve ekipmanlarla oldukça pratik ve rahat şekilde gerçekleştirilmektedir.
  • Kırmadan pimaş açma için ilk önce pimaşın hangi bölgesinde tıkanıklık olduğunu tespit etmek gerekir.
  • Robot cihaz pimaşın içine gönderilerek kamera ile pimaşın içi görüntülenir ve tıkanıklığın sebebi tespit edilir.
  • Tespit edilen tıkanıklığın cinsine göre uygun olan pimaş açma hizmeti verilerek tıkanıklık problemi çözümlenmiş olur.

Kırıp dökme işlemi yapmadan, hassas cihaz ve aletlerle tıkanık olan bölge tespit edilerek gerçekleştirilen tıkalı pimaş açma işlemi gerçekleştirilir. Böylece tesisatınıza hiçbir zarar vermeden sadece tıkanıklık gösteren bölgeden hassas cihazlar sayesinde pimaş temizliği yapılır. Pimaşların tıkanıklık göstermesinin birçok sebebi olabilir.

Genel olarak evlerde en çok mutfak gideri tıkanıklık gösterir. Gidere dökülen yemek atıkları borularda birikerek eğer gerekli eğim de verilmemiş ise zamanla tıkanıklık gösterir. Belli aralıklarla piyasada satılan kimyasal çözücülerle tıkanıklık giderilebilir. Ancak çok verimli randıman alınmaz. Daha büyük tıkanıklıklarda ise hassas cihaz ve robot ekipmanları kullanan pimaş açan firmalardan yararlanılması gerekir. Profesyonel ve kaliteli hizmet alacağınız pimaş açan firmalar sayesinde hem tesisatınıza hiçbir zarar gelmez hem de tıkanıklık problemini daha sağlıklı şekilde çözümleme fırsatı bulmuş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir