Kombi Peteğini Kendim Temizleyebilir Miyim?

Kombi petekleri; özellikle kış aylarında sıkça kullanılan cihazlardan birisi olması sebebiyle hemen pislenebiliyor ve bu da peteklerden yeteri kadar performans alamamamıza neden olabiliyor. Kombinin derecesini yükseltmek ise sadece ekstra fatura olarak bizlere geri dönüyor. Petekler az ısınıyorsa, petekler hiç ısınmıyor ise, peteklerin altı sıcak üstü soğuksa yapılması gereken tek işlem radyatör temizliği olmalıdır. Ancak ve ancak yaşanılan bu ısınma veya ısıtma probleminin tek çözümü kombi peteğini temizletmek veya temizlemek olacaktır. Tesisat ile ilgili olan ve kendi işini kendisi yapmak isteyen çoğu müşterimiz kombi peteklerini temizlemek isterken bir takım arızalara neden olarak ekstra arıza masrafı ve temizleme işlemi bedeli ödemek zorunda kalıyor. Ancak, kombi peteğini kendim temizlemek istiyorum diyen ziyaretçilerimizin yapacağı her hangi bir hatadan dolayı pişman olmaması adına müdahale etmemesi gerektiğini önemle vurguluyoruz.

Not: Doğal gaz ve ısınma tesisatı tehlikeli tesisatların içerisinde bulunan bir tesisattır. Bu nedenle
, bu tesisatlara konu ne olursa olsun müdahale etmek, bir takım riskler ve problemler doğurabilir. Bu tesisatlardan anlayan uzman kişilerden yardım alarak tesisatınızdaki arızayı ya da problemi gidermeniz en doğru yöntemdir. Anadolu Tesisat olarak radyatör petek temizleme gibi bir bakım işlemini mutlaka tesisatçı bir firmaya yaptırmanızı önermekteyiz.
Gebze’de Radyatör Temizliği Yapan Cihazlı Su Tesisatçısı – Kombi Peteğini Kendim Nasıl Temizleyebilirim?

* Petek Temizleme Kimyasalı olarak bilinen ve piyasa da bulunan bu ürünler sizin tesisatınız da işe yaramayabilir, tesisatınıza zarar verebilir. Doğru yöntemle ne kadar kullanacağınızı bilmediğiniz için sağlığınızı ve radyatörlerinizi sıkıntıya düşürebilir.

Kombi Temizliğini Cihazla Yapan Su Tesisatçısı – Kombi Peteklerinizi Bizler Nasıl Temizliyoruz?

  1. Peteklerinizi su tahliye vanasından (genelde banyoda zemine en yakın vana ) peteklerin içinde ki pis suyu boşaltarak işlemi başlatırız.
  2. Bu işlemi gerektiği ölçüde tesisatınız incelenerek güvenli bir şekilde tekrarlarız. Bu işlem pis suyu dışarı salmanızı sağlayacağından kendi başınıza asla yapmamanız önerilir.
  3. Petek de bulunan suyu iyice boşalttıktan sonra kombinin altında bulunan petek dönüş hattında ki filtreyi sökeriz. Filtreyi sökme esnasında yapılan bilinçsiz bir müdahale sonucunda petekler arızalanır. Uzman bir tesisatçı ile petek filtrelerini sökmeye özen gösterin.
  4. Petek temizleme ilacımızı gerektiği ölçüde ve tek bir bölgeye boşaltırız. Peteğin filtresini takmadan kapağının iyice sıkılması gerekir.
  5. Kombiye 1,5 bar seviyesinde su takviye eder, kombinizi 60 derecede 45 dakika çalıştırırız.
  6. Basıncı kontrol ederiz. Basınç değerleri yükseldiği anda kombiniz ve petekleriniz tehlikede demektir. Tesisat ile ilgili bilginiz yoksa oldukça tehlikeli bir durum olacaktır.
  7. Pas ve kireci çözülmüş peteklerinizi sökerek yıkayabileceğimiz bir alana ya da banyoya götürürüz.
  8. Tahliye borusunu açık tutmak gerekir. Eğer bu işlem atlanırsa petekleriniz muhakkak arızalanacaktır.
  9. Bağlantı somunu ile banyo musluğuna bağlarız.
  10. Temiz su hortumunu peteğe bağladıktan sonra bol tazyikli su ile temiz su akana kadar peteğinizi yıkama aşamasına geçeriz.
  11. Temizlenen petekleri yerlerine montajını yaparız. Kendi başınıza petekleri montajlarsanız ve bu doğru ölçüde olmazsa petekler arızalanabilir, kombiniz zarar görebilir.
  12. Peteklerin temizliğini ve montajını yaptıktan sonra filtreyi yerine takarız.
  13. Su basıp, tahliye borusunu kapatırız.
  14.  Peteklerin tek tek havasını alarak tüm işlemleri bitiririz.

Petek temizliği mutlak suretle tesisatçılar tarafından yapılması uygun olan bir bakım işlemidir. Tesisatçılar sizin probleminizi en uygun şekilde ve garantili olarak çözecekleri için sizin faydanızadır. Bu nedenle, kalorifer peteği temizleme ihtiyaçlarınız için Gebze su tesisatçısı firmamız olan Anadolu Tesisatı her zaman arayabilirsiniz. Kocaeli’nde radyatör temizliği yapan tesisatçı olarak her zaman dilediğiniz anda yanınızda olmaktan gurur duyarız.

  Hemen Tıkla Servis Ara : 0262 743 60 75

Cep Telefonu Tıkla Ara : 0532 350 77 72

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir