Pis Su Gideri Tıkanıklığı Nasıl Açılır

Bir evin olmazsa olmazlarından biri pis su ve temiz su gider tesisatıdır. Bu tesisatta meydana gelen problemler birçok şekilde kendini gösterir. Bu sorunlar arasında su kaçağı, gider tıkanıklığı, sızıntı gibi problemler gelir. Ancak en can sıkıcı sorunların başında pis su gideri tıkanıklığı gelir. Tesisat giderlerinde oluşan tıkanıklık, çatlama, kırılma, çürüme gibi problemler zamanla evinizin içinde hoş olmayan görüntülere ve kötü kokulara sebep olacaktır. İster temiz su ister pis su gider tesisatı olsun eğer tıkanıklık varsa bu problemin gider tıkanıklığı açma servisi tarafından çözüme ulaştırılması gerekir. Çoğu zaman ev hanımları gider borularındaki tıkanıklık için piyasada satılan kimyasal ürünleri pis su giderim tıkandı diyerek kullanmaktadır. Piyasada satılan çoğu kimyasal ürün bu tür sorunlara çözüm olmamakla birlikte kalitesiz oldukları zaman gider borularınıza zarar vererek size ek maliyetler çıkarabilirler. Bu yüzden kimyasal ile gider tıkanıklığı probleminize çoğu zaman çare olmazlar.

Cihazla pis su gider tıkanıklığı nasıl açılır?

Su tesisatında meydana gelen en önemli sorun tıkanıklıktır. Eski usul su gider tıkanıklığı açma dönemi bitmiş artık cihazla pis su gider tıkanıklığı açma yöntemi ile kısa sürede problem çözüme ulaştırılmaktadır. Bunun için kameralı cihazlar ve robot cihazlar sayesinde tıkalı bölge görüntülenerek tıkanmanın cinsine göre uygun aparatlar kullanılan cihazlarla tıkanıklık problemi çözüme ulaşmaktadır.

Eski yöntemlerle gerek temiz su gerekse pis su gider tıkanıklığında tüm tesisat yıkılarak çözüme ulaşılır ve arkasından daha farklı işlemlerle maliyetli hizmet alınırdı. Artık kırmadan pis su gider tıkanıklığı giderilmekle beraber pis su gideri tamiratı gerektirmeyen hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Gider açma firmalarının kullandığı hassas ve kameralı sistemler sayesinde tıkalı bölge tespit edilerek sadece o noktada işlem yapılmakta ve sorun giderilmektedir.

Pis su gideri neden tıkanır?

  • Tıkanıklık tuvaletlerde ise gidere atılan yabancı ve sert cisimler, borularda sertleşmeye başlamış pislikler olabilir.
  • Eğer mutfak ve banyo lavabolarının giderlerinde bir tıkanıklık söz konusu ise yemek atıkları, sabun kalıntıları, kıl, tüy, saç gibi nesnelerin giderlere kaçması tıkanmaya yol açabilir.
  • Gider borularının eğimlerinin döşenirken eğiminin doğru şekilde verilmemesi de zamanla tıkanıklığa sebep olur.

Şu unutulmamalıdır. İnsanların çoğunlukla bulunduğu alanlarda gider borularının tıkanması normaldir. Gerek yanlış kullanım gerek ustaların tesisatı döşerken yaptıkları hatalar zamanla giderlerde tıkanıklığa sebep olur. Ancak bu tür problemlerde çaresiz değilsiniz. Yapmanız gereken tek şe kaliteli ve profesyonel hizmet veren firmaların çözümlerinden yararlanmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir