Pimaşları Kimyasal İle Açmak Sağlıklı mıdır

Pimaş, atık su tesisatı ile bina atıklarının kanalizasyona aktarılması için kullanılan borulardır. Pimaşlar, çeşitli sebeplerle çatlayabilir ya da kırılabilir. Bu çatlaklardan su kaçağı oluşarak size sorun çıkarabilir. Çoğu zaman tıkanan pimaşlar için çeşitli yöntemler uygulanarak açma işlemi uygulanır. Tıkanık pimaş açma işlemi yapılırken eski ve yeni yöntemler kullanılır. Eski yöntemler günümüzde artık çok fazla geçerliliği olmayan yöntemler arasında yerini almaktadır. Ancak günü kurtarmak ya da o an için geçici çözüm üretmek adına hala kullanılmaktadır.
klozet tıkanıklığı açma kocaeli

Pimaş tıkanıklıklarında ilk önce akla gelen kimyasal kullanarak açma yöntemidir. Ancak kimyasallar ile tıkalı pimaşları açmak çoğu zaman çözüm değildir. Özellikle kalitesiz kimyasallar size yarar getirmekten çok zarar getirir. Devamlı kullanılması ise pimaş borularınıza zarar verir. Delinme, çatlama, kırılma gibi problemler genelde kullanılan kalitesiz kimyasallar yüzünden olmaktadır. Bu yüzden pimaşları kimyasal ile açmak sağlıklı mıdır konusunda daha dikkatli ve titiz davranmak gerekir.

Pimaş açarken hangi yöntemler kullanılır?

  • Pimaş açarken çoğu zaman eski yöntemler kullanılır. Bunların en eskisi pompa ile açma yöntemidir.
  • Bir diğer pimaş açma yöntemi ise kimyasal kullanarak açmaktır. Ancak bu da sürekli yapılırsa ya da kalitesiz ürün kullanılırsa pimaş boruya zarar verir.
  • Pimaş açarken en önemli nokta tesisata zarar vermeden, zemine ya da pimaş boruya zarar vermeden tıkanıklığın giderilmesidir.

Pimaş tıkanıklığı nasıl açılır konusunda günümüzde artık kırarak ya da eski yöntemleri kullanarak tıkanıklığı gidermek yerine modern cihaz ve ekipmanlar ile bu işlemin gerçekleştirilmesidir. Pimaş tıkanıklığının ilk ana nedeni hatalı kullanımdır. Bunun yanında tesisat döşenirken ustaların hatalı tesisat döşemesi, gider borularının eğiminin yanlış verilmesi boruların tıkanmasına yol açar. Eğer çatlama, kırılma ya da delinme gibi bir problem de varsa pimaşta su kaçağı var, su sızıntısı var gibi sorunlar baş göstermeye başlar. Pimaşlarda tıkanıklığın olması dolayısıyla eğer herhangi bir çözüm getirilmezse giderlerin taşmasına, kötü kokuların etrafına yayılmasına neden olur. Evinizde ya da işyerinizde başınıza gelebilecek en kötü olay eskiden pimaşların tıkanıklığı olabilirdi. Ancak günümüzde bu sorun korkulu rüya olmaktan çıkmış ve daha modern cihazlar sayesinde pratik ve kısa sürede çözüme ulaştırılan bir durum haline gelmiştir.

Tıkalı pimaş açmak için kullanılan en güvenilir ve kesin yol kırmadan pimaş açma işlemidir. Kameralı cihazlar sayesinde görüntülenen pimaşın içindeki tıkanıklık görülür ve tıkanıklığın boyutu tespit edilir. Böylece sadece problemli olan bölgeden giriş yapılarak pimaş aç boru tıkanıklığı giderilir. Böylece hem tesisatınıza herhangi bir zarar verilmez hem de tıkanıklığın boyutu görülerek hangi ekipmanlarla çözüm getirileceği belirlenmiş olur. Hiçbir ek maliyet çıkmadan sadece modern cihaz ve ekipmanlarla tıkanıklık problemi çözümlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir