Gizli Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Gizli su kaçağı da diğer su kaçakları gibi cihazlarla bulunabilir. Gizli su kaçağını diğer su kaçaklarından ayıran kriter aslında belirtilerdir. Adı üstünde gizli su kaçağı; uzun yıllar anlaşılmayan ve belirti vermeyen kaçaklar denilebilir. Bu yüzden, gizli su kaçağının kendine has belirtileri olmakla birlikte çok kolay da anlaşılabilmektedir. Gizli su kaçağını anlamanın püf noktalarını ve çözümlerini sizlerle Anadolu Tesisat olarak bu yazımızda paylaşıyoruz.

Su kaçaklarını dedektörle bulan Çayırova su tesisatçısı ekibimiz ile ev veya ofisinizdeki gizli su kaçaklarını kısa sürede bulabilir, aynı gün tamir ettirebilirsiniz. Anadolu Tesisatın marka güvencesi ve 1 yıllık garantisi ile su kaçakları artık canınızı sıkmayacak.gebze su kaçak tespiti

 

Darıca’da Kaçak Yapan Boruyu Makineyle Tespit Eden Tesisatçı Firma – Gizli Su Kaçağını Anlamanın Püf Noktaları

  • Su saati : Su sayaçları her evde veya her binada daireye özel olarak kullanılır. Suyun kullanımını gösteren bu sayaç, su açıkken sürekli döner vaziyettedir. Ancak vanalar ve musluklar kapalıyken dönen su saati; bizlere su kaçağını düşündürür. Çünkü, kullanımı olmayan bir su ancak akma veya damlama yoluyla su saatini döndürebilir. Bu nedenle, gizli su kaçaklarının en büyük püf noktası su saatinin dönüp dönmemesidir. Ancak; belirtmek gerekir ki, her vana kapalıyken dönen su saati su kaçağından dönüyordur demek doğru değildir. Su sayacının bozuk olma ihtimalini de gözden geçirmekte fayda var.
  • Bahçelerde daha çok görülen gizli su kaçakları kendini senelerce gizleyebilir. Bina dışından ya da  içinden devam eden bir kaçak, bahçede birikmeye başlayabilir. Duvarın dibinden patlamış bir su borusu sürekli akıtma ve damlatma yapacağı için toprak hep nemli ve ıslak olacaktır. Bahçeyi sulamadığınız zamanlarda bile toprak ıslak veya nemli ise muhakkak bir su kaçağından şüphelenilir.
  • Bina dışı veya bina içi duvarlarının boya tutmaması, boyaların hemen dökülmesi de gizli su kaçaklarının belirtilerindendir.
  • Yüksek fatura : Kullanmadığınız suyun faturaya yansıması ve yüksek faturalar da gizli su kaçaklarını işaret eden belirtilerdendir.

Gebze’de Gizli Su Kaçaklarının Tespitini Yapan Tesisat Ustası – Gizli Su Kaçağının Tespiti

  1.     Su saatinin kontrol edilmesi
  2. Yüksek faturaların kontrolü
  3. Manometre cihazının tesisata bağlanması ve değerlerin ölçümlenmesi
  4. Değerlere göre sıcak ya da soğuk su tesisatındaki kaçağın belirlenmesi
  5. Akustik dinleme, termal kamera ve nem ölçer gibi ileri düzey tesisat cihazları ile detaylı bir şekilde sıcak ya da soğuk su tesisatının incelenmesi
  6. Belirlenen noktalara işaretleme yapılması
  7. Cihazlarla yanılma payı olmaması için tekrar kontrol
  8. Minimum alanda kırma işlemi yapılarak gizli su kaçakları tespit edilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir