Su Sızıntısı Nedir? Nasıl Tespit Edilir


Kapalı mekanların en önemli sorunlarının başında su sızıntısı, su kaçağı gelir. Genellikle eski binalarda su sızıntısı olabileceği düşünülse de yeni binalarda da su sızıntısı olabilmektedir. Burada akla gelen soru su sızıntısı nedir, su sızıntısı nasıl tespit edilir olmalıdır. Su sızıntısı diğer adıyla su kaçağı tesisat borularının eskimesi, çürümesi, çatlama ya da kırılması ile borulardan geçen suyun sızması anlamına gelir. Çok küçük bir sorun gibi gözükse de eğer tespiti yapılıp çözüme ulaştırılmazsa ileride çok daha büyük sorunlara sebep olabilir.

Su sızıntısı bulma yöntemleri nelerdir?

  • Kameralı su kaçağı bulma yöntemi
  • Kırmadan su kaçağı bulma yöntemi
  • Cihazlı su kaçağı bulma yöntemi
    cihazla arıza tespiti yapan tesisatçı

Mahalle arası tesisatçıları su sızıntısı nasıl bulunur konusunda oldukça maliyetli idi. Öncelikle su sızıntısının nereden kaynaklandığını bulmak için tesisat yıkar ve kendi işini bitirdikten sonra arkasından yıkılan tesisatın tekrar kapanması işlemi için farklı bir işlem uygulanarak daha fazla maliyet çıkardı. Günümüzde artık su sızıntısı nasıl tespit edilir konusunda kara kara düşünmenize gerek yok. Ülkemizin hemen her köşesinde sızıntılara karşı pratik ve profesyonel hizmet alabilirsiniz. Modern cihaz ve ekipmanlarla hizmet veren firmalardan yararlanarak su kaçağı problemini çözüme ulaştırabilirsiniz.

Su tesisatımda sızıntı var ne yapmalıyım?

Evinizde, işyerinizde ya da herhangi bir kapalı mekanda tesisat borularınızda su sızıntısından şüpheleniyorsanız tesisatçı çağırmadan önce kendiniz de bir takım belirtilere bakarak sızıntı şüphelerinizin doğru olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer bir sızıntı, bir su kaçağından şüpheleniyorsanız ilk önce dairenizin ana vanasını kapatarak birkaç saat bekleyebilirsiniz. Eğer alt kattaki dairede damlayan sularda azalma yoksa sıcak su borularını kontrol etmelisiniz. Bu işlem için kombinizin sıcak su vanasını kapatmanız gerekir. Pis su borularında bir kaçaktan şüpheleniyorsanız bu boruları kullanmadan birkaç gün beklemeniz gerekir. Ancak tüm bunlarla uğraşmak istemiyorsanız su sızıntısı nasıl tespit edilir Ankara, İstanbul, İzmir, Çanakkale ve diğer şehirlerde olduğu gibi profesyonel hizmet veren firmalardan yararlanmanız gerekir.
duvarda su borusu tespiti

Kameralı su kaçağı bulma yöntemini tercih ederek sadece kaçağın, su sızıntısının bulunduğu noktayı tespit ettirebilir ve sadece sorunlu olan noktadan problemin çözümüne ulaşabilirsiniz. Böylece tesisatınızda kırmadan su kaçağı bulma yöntemi sayesinde tesisatınıza herhangi bir kırma işlemi yapılmadan sadece sorunlu olan bölge tespit edilerek problem çözüme ulaştırılabilir. Böylece hem maddi yönden zararlı çıkmaz hem de zaman kaybı yaşamadan probleminize çözüm getirmiş olursunuz.

Su sızıntısı önemsenmesi gereken bir sorundur. Eğer bu konuda bir şüpheniz varsa muhakkak profesyonel hizmet veren firmalardan yararlanmalı ve en kısa sürede bu problemi çözüme ulaştırmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir