Radyatör Petek Temizliğini Kendimiz Yapabilir miyiz

Kış aylarının en önde gelen sorunlarından biri ısınma problemidir. Bunun yanında verimli şekilde ısınmak için ise radyatör petek temizliğinin yapılmasıdır. Radyatör temizliği sanıldığı kadar kolay ve çabuk yapılan bir işlem değildir. Çok titiz ve dikkatli bir çalışma gerektirir. Birçok kişi radyatör petek temizliğini kendimiz yapabilir miyiz sorusunun cevabını bilmek ister. Evet, radyatör temizliğini kendiniz yapabilirsiniz. Ancak bu zahmetli ve dikkat isteyen iş, sadece temizlik ile kalmaz ve kombi ayarlarının da doğru şekilde yapılarak tesisatın doğru şekilde çalışmasını sağlamak gerekir. Yapacağınız en ufak bir hata size daha fazla maliyetli problemler çıkarabilir. Radyatör temizliği, sadece petekleri yerinden çıkarıp her tarafını yıkamak değildir. Peteklerin için zamanla kullanımdan dolayı tıkanır. Petek kanalları temizlenmediği ve bakımı yapılmadığı zaman ısınma problemi yaratmaya başlar.

Petek temizliği faydaları nelerdir?

  • Petek temizliği ile verimli ısı alır ve ısı kaybı yaşamazsınız.
  • Peteklerin temizliğini yaptırarak yüksek civarlarda gelen doğalgaz faturalarınızda tasarruf sağlarsınız.
  • Periyodik olarak yaptıracağınız radyatör temizliği sayesinde kış ortasında ısınma sorunu yaşamaz, her odada bulunan radyatör ya da peteklerinizden istediğiniz ısı miktarını yakalamış olursunuz.

Periyodik bakımı yapılmadan, en azından iki yılda bir kere bile olsa bakımı ve temizliği yapılmayan radyatörlerde tıkanma ve ısınma problemi yaşanması gayet normaldir. Kış aylarında insanların en çok aklına takılan soru ya da ısınma problemi ile karşı karşıya kalan kişiler radyatör temizliği nasıl yapılır konusunda meraklıdır. Radyatör temizliği doğru bilinenin aksine kolay bir işlem değildir. İlk önce radyatörün tıkalı bölümü tespit edilir. Tespit edilen bölümde bulunan tıkanıklığa sebep olan maddeler radyatör temizliği solüsyonlu ilaç yardımı ile parçalanır. Çünkü kullanımdan dolayı petek içlerinde kireç, toz, bakteri, çamurlanma meydana gelir. Bu maddeler zamanla peteklerdeki suyun dolaşımını engeller ve ısı problemine yol açar. Bu problemin ortadan kalkması için ise petek içinde suyun dolaşmasını engelleyen maddelerin parçalanarak dışarı atılması gerekir. Peteklerin içi solüsyonlu madde ile tıkanmaya sebep olan maddeler parçalandıktan sonra petek temizleme makinesi yardımı ile dışarı atılır. Bu özel makine sayesinde tüm petek kanalları içinde kalmış pislik ve tortular temizlenir. Radyatör petek temizliği Ankara ilinde olduğu gibi diğer illerde artık modern şekilde yapılmaktadır. Tortu ve pisliklerin temizlenmesinin ardından petek kanalları temiz su ile doldurularak kombi tesisatı çalışır konuma getirilerek sistem size çalışır şekilde teslim edilir. Evde kendi başınıza yapacağınız petek temizleme işlemini kaliteli ve profesyonel hizmet sunan firmalardan alacağınız hizmet ile daha kolay çözüme ulaştırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir