Mutfak Lavabosu Neden Tıkanır.?

Evlerde en sık rastlanan tesisat sorunlarından biri mutfak lavabolarının tıkanmasıdır. Birçok ev hanımı mutfak lavabosu tıkandı ne yapacağım sorusu ile her zaman karşılaşabilir. Tıkanan mutfak gideri gün içinde en sık kullanılan yerdir. Yemek yaparken ya da yemek yedikten sonra lavabo giderine dökülen yemek artıkları, gidere dökülen yağlar, yan komşunun gideri ile ortak gider kullanımı, mutfak ana hatlarında yanlış bağlantı zaman içinde lavabo giderinin tıkanmasına sebep olur. Bunun yanında tesisat döşenirken lavabo giderine verilen yanlış eğim de mutfak lavabosunun tıkanmasına sebep olur. Burada kimyasal lavabo açıcılar ya da lavabo tıkanıklığı açma yöntemleri devreye girer.

  • Pompa ile lavabo gideri açma
  • Kimyasal ilaç kullanarak lavabo gideri açma
  • Tel ile mutfak lavabosu gideri açma gibi yöntemler kullanılabilir. Ancak bu yöntemler tamamen günü kurtarmak, o anda pratik çözüm bulmak için uygulanır.

Diğer yandan kimyasal ilaç kullanılarak uygulanan tıkanıklık açma yöntemlerinde zamanla tesisat borularınıza zarar verme riskiniz de oldukça yüksektir. Ancak günümüzde bu tür eski yöntemler artık çok gerilerde kaldı. Lavabo tıkanıklığı nasıl açılır konusunda telaşa kapılmanıza gerek yok. Üstelik evde uyguladığınız eski yöntemlerde olduğu gibi kimyasallardan etkilenmemek için belli bir bekleme süreniz olmadan pratik şekilde bu problemden kurtulabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey lavabo tıkanıklığı açan firmaların profesyonel hizmetlerinden yararlanmaktır.

Birçok ev hanımı tıkalı lavabo sorunu yaşamamak için dikkatli ve titiz davransa da bazı sebeplerden dolayı yine de bu sorunu yaşayabilirler. Bunun en başta gelen sebeplerini sıralayacak olursak, binanın logarı tıkalı olabilir. Alt kat komşunuzun gideri tıkalı olabilir. Lavaboya dökülen yemek artıkları ve yağlar giderinizin tıkanmasına yol açabilir. Bunun yanında inşaat halinde iken gidere yanlış eğim verilmesi de zamanla artık ve yağların daha çabuk ve kolay şekilde giderinizi tıkayabilir. Tüm bu sorunların önüne geçilmezse ileride daha ciddi tıkanıklıklarda lavabonun taşma sorunu ve kötü koku yaratacağını da unutmamak gerekir.

Tıkanıklık açma yöntemleri nelerdir?

İster mutfak gideri olsun ister tuvalet ya da banyo gideri olsun tıkanıklık sorunu ile karşı karşıya iseniz tıkanık lavabo açma yöntemlerini kullanarak bu problemi çözümleyebilirsiniz. Ancak eski yöntemleri değil günümüzde kırmadan lavabo açma yöntemlerini kullanmalısınız. Profesyonel hizmet veren ve kameralı cihazlarla lavabo açma yöntemlerini uygulayan firmalardan yararlanarak tıkalı gider probleminizi anında çözüme ulaştırabilirsiniz. Üstelik tesisatınıza herhangi bir zarar vermeden, herhangi ekstra bir maliyete gerek duymadan tıkanıklık problemine karşı çözüm üretebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir