Lavabonun Taşmasının Sebebi Nedir

Ev ve işyerlerinde kullanılan lavabolar birçok sebepten dolayı tıkanıklık gösterebilir. Bu tıkanıklık giderilmez ise lavabonun taşmasına ve kötü görüntülerin oluşmasına sebep olur. En çok lavabo tıkanıklığı mutfakta görülür. Özellikle yağların lavabo giderine dökülmesi, yemek atıklarının gidere atılması zamanla boruların tıkanmasına sebep olur. Eğer lavabo temizleme işlemi yapılmazsa zamanla tıkanıklık çok daha büyük boyutlara gelir ve daha maliyetli çözümlere yol açar.

Lavabo açma yöntemleri nelerdir?

Tıkalı lavabo açma yöntemleri eski yöntemler ve yeni yöntemler olarak ikiye ayrılabilir. Eski yöntemler günü kurtarmak ya da o anda pratik çözüm adına gerçekleştirilen yöntemler olarak adlandırılabilir.

  • Eski yöntemlerden biri olan sirke ve karbonat ile lavabo açma problemi çözülebilir.
  • Bir diğer eski yöntem lavabo açma yöntemi ise sirke ve tuz ile yapılan yöntemdir.
  • Lavabo tıkanıklığı nasıl giderilir konusunda kullanılan bir eski yöntem de pompa ile yapılan açma işlemidir.
  • Eski yöntemlerden biri de tel ya da elbise askısı ile uygulanan yöntemdir.
  • Lavabo açıcı kimyasallar da lavabo açmak için kullanılan yöntemlerin başında gelir.

Tüm bu yöntemler eskiden kullanılan ama günümüzde hemen çözüm üretmek adına kullanılan yöntemlerdir. Ancak geçici çözümdür. Kullanılan bu geçici çözümler sadece o anlık sizi kurtarabilir. Kesin bir çözüm istiyorsanız yapmanız gereken tek şey lavabo açma cihazları kullanarak hizmet veren firmalardan yararlanmaktır.

Lavabo tıkanıklık sorunlarını çözmek için kameralı cihazlar ile tıkalı borunun içi görüntülenir. Görüntüleme sayesinde tıkanıklığın boyutu tespit edilir. Tespit edilen tıkanıklığın cinsine göre robotla tıkanıklık açılarak problem çözümlenir. Bu işlemler yapılırken ne zemininize ne de pimaş borularınıza zarar verilmez. Kameralı cihazlar sayesinde tıkanıklığın asıl merkezi tespit edilir ve sadece o noktadan müdahale edilerek tıkanıklık problemi çözümlenir.

Lavabo tıkanıklığında en sık karşılaşılan sorunların başında suyun giderden yavaş şekilde akmasıdır. Sabun ve kireç artıklarının yanında özellikle mutfak lavabosunda yemek artıklarının ve yağların atılması, çay çöplerinin lavabo giderine dökülmesi, saç, kıl, tüy gibi maddelerin lavaboda bırakıldığında giderken pimaşlara gitmesi zamanla tıkanıklığa sebep olur. Kameralı görüntüleme sistemi ile yapılan tıkanıklık açma işlemi sayesinde hem zamandan kazanır hem de tesisatınız herhangi bir zarar görmeden problem çözümlenmiş olur.

Artık lavabo tıkanmaları korkulu rüyanız olmasın. Pratik çözümlenecek ve size ekstra maliyet çıkarmayacak açma yöntemleri sayesinde tıkanıklık problemini çözüme ulaştırabilirsiniz. Ancak tıkalı lavabo probleminiz varsa profesyonel hizmet veren lavabo tıkanıklığı açan firmalardan yararlanmalısınız. Eski yöntem çalışan merdiven altı tesisatçılarla zaman kaybetmek yerine pratik ve kesin çözüm üreten profesyonel firmalardan yararlanarak net çözüme ulaşmayı tercih etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir