Kimyasallar İle Gider Açılması Zararlı mıdır

Ev hanımlarının sıklıkla kullandıkları yöntemlerden biri kimyasal lavabo açıcılardır. Birçok kişi kimyasallar ile gider açılması zararlı mıdır diye kafasında soru işareti olabilir. Kullanılan bu lavabo açıcıların çoğu kaliteli olmamakla birlikte sürekli kullanıldığı zaman pimaşa zarar verir. Tıkanmış lavabo giderlerini açmanın birçok yöntemi vardır. Eski, ilkel yöntemlerden biri pompa ile tıkalı lavabo açma işlemidir. Bunun yanında tel ile tıkanıklığı giderme yoluna gidebilir ya da tuz ve sirke ile lavabo açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu yöntemler çok eskide kalmış ve artık ilkelleşmeye başlamıştır. Bu tür yöntemler, ev hanımlarının o anda durumu kurtarmak ve gittiği yere kadar lavabo giderini kullanma adına yaptıkları yöntemlerin başında gelir.
klozet tıkanıklığı açma kocaeli

Lavabo giderlerin tıkanması sonucu neler olur?

  • Lavabo giderleri tıkanıklık göstermeye başlayınca giderlerden akması gereken su daha yavaş gitmeye başlar.
  • Eğer tıkanıklık sorunu başında çözülmezse gittikçe daha fazla tıkanmaya başlayan borulardan su taşmaya başlar.
  • Pimaş ek yerlerinden su sızmaya başlayabilir.
  • Lavabo giderlerinin tıkanması istenmeyen kötü kokulara sebep olur.

Eski yöntemler de dahil olmak üzere lavabo tıkanıklığı açma yöntemleri vardır. Bu yöntemler size hem maliyet açısından yük getirmez hem de probleminiz daha kısa sürede ve daha sağlıklı şekilde çözümlenmiş olur.

Lavabom tıkandı ne yapmalıyım diye kara kara düşünmenize gerek yok. Günümüzde teknolojinin getirdiği yenilikler sayesinde hassas cihaz ve kameralı robotlar sayesinde tıkanmış lavabo giderlerinin içi görüntülenebilmekte ve sorunun ana bölgesi tespit edilebilmektedir. Robot cihazla lavabo tıkanıklığı açma yöntemi sayesinde tesisata herhangi bir zarar vermeden sadece sorunlu bölge tespit edilerek o bölgeden tıkalı lavabo açılmaktadır.

Robot cihazlar, tıkalı lavabo ya da mutfak gideri içine gönderilerek kamerada görüntülenir ve tıkanıklığın sebebi kısa sürede tespit edilir. Tıkanıklığın cinsine göre gerekli ekipmanlar sayesinde tıkanıklık problemi çözülmektedir.

Lavabo tıkanıklığını açarken kamera ve cihazların kullanılması ile hem zamandan kazanmış olur hem de zemine ve fayanslara zarar vermeden, herhangi bir tadilata gerek duyulmadan sorun çözümlenmiş olur. Böylece size ekstradan tadilat masrafı da çıkmaz.

Lavabo tıkanıklığı hemen her evde rastlanabilen ancak can sıkan problemlerdir. Ancak çözümsüz değildir. Bu tür problemler yaşamamak için düzenli şekilde giderlerin temizlenmesi gerekir. Ancak çoğu kişi buna fazla aldırmaz. Bu tür problemlerle karşı karşıya geldiğinizde tıkanıklık açma makinesi, robot cihazlar ve kameralı sistem kullanan profesyonel hizmet veren firmalardan yararlanmak gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir