Banyo Gideri Neden Tıkanır.?

Evlerde en can sıkıcı sorunlardan biri de banyo tıkanıklığıdır. Bu durum ise oldukça can sıkıcıdır. Peki banyo gideri neden tıkanır? Banyonun tamamı düşünülecek olursa çamaşır makinesi gideri, tuvalet gideri, lavabo ve duş giderlerindeki tıkanıklık can sıkar. Eğer tıkanıklık ileri derecede ise banyoda giderlerin taşma sorunu oluşmaya başlar.

Banyo gideri açma işlemi için kameralı cihaz ve robotik aletlerle gerçekleştirilir. Tesisatınıza herhangi bir zarar vermeden hassas cihazlarla tıkalı bölge tespit edilerek sadece o tıkalı bölgede işlem yapılarak banyo gideri açılır. Daha önceden bu tür tıkanıklıklarda her zaman eski usul kullanılır, tesisat çoğu zaman tamamen yıkılarak tıkalı bölge temizlenirdi. Robotla banyo gideri açma hizmeti ile bu sorun en pratik ve kolay şekilde çözümlenmektedir. Banyolarda özellikle lavabo, küvet, yer süzgeci, klozet, çamaşır makinesi gideri gibi bölgelerde tıkanıklık oluşabilir. Böyle bir durumda banyo giderini nasıl açarım konusunda çok fazla düşünmenize gerek yoktur. Böyle bir durumda paniğe kapılmadan yapmanız gereken tek şey profesyonel hizmet almaktır. Kırmadan banyo gideri açma konusunda uzmanlaşmış, profesyonel ve tecrübe sahibi firmalar sayesinde bu konunun çözümüne ulaşabilirsiniz.

Banyo giderlerinin tıkanmasının birçok sebebi vardır:

  • Çamaşır makinesi giderinin tıkanmasının sebebi sıkma konumunda iken çıkan atık sularla birlikte iplik ve bez parçalarının, düğme, demir para gibi maddelerin gideri gitmesiyle tıkanma olabilir.
  • Tuvalet giderlerine erimeyen tuvalet kağıtları atılması, oyuncak, ıslak mendil atılması ya da inşaat halindeyken tuvalet gideri eğiminin doğru şekilde verilmemesi gideri tıkayabilir.
  • Küvet, lavabo ya da duş bölgelerindeki gider tıkanmaları ise dökülen saç, kıl, tüy gibi maddelerin giderde birikerek zamanla tıkanmaya yol açabilir.
    Gebze gider tıkanıklığı

Banyo giderinin kokmasının sebebi nedir?

Çoğu zaman banyo giderlerinin tıkanması kötü kokulara da sebep olur. Banyo gideri neden kokar sorusunun cevabı tek değildir. Birçok sebepten dolayı banyo giderlerinden kötü kokular gelir ve bu da oldukça can sıkar.

  • Banyoda bulunan yer süzgeçlerinde su kalmazsa bu kötü kokuya sebep olur.
  • Bina içinde bulunan gider suyunun bulunduğu çukurun üstünün kapatılması ve temizliğinin yapılamaması çukurun içinde biriken atıklardan dolayı kötü kokulara sebep olur.
  • Binanın yapımı sırasında açık bırakılmış gider bağlantı noktalarında kötü kokular gelmesi muhtemeldir.

Tüm bu sorunlar daha fazla büyümeden profesyonel hizmet veren firmalar ile temasa geçerek tıkanıklık probleminden kurtulabilirsiniz. Zahmetsiz, kırıp dökmeden, hassas cihazlarla gider tıkanıklığı sorununu çözüme ulaştırmış olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir