Petek Temizliği Ne Zaman Yapılır?

Kış aylarının en önemli sorunlarından biri petek temizliğidir. Özellikle petek temizliği yapılmayan mekanlarda en öncelikli sorunların başında petekler ısınmıyor, peteklerin altı soğuk, peteklerin altı ısınmıyor gibi şikayetler gelir. Peteklerin içi su doludur ve içindeki suyun miktarı sıcaklığı belirler. Kış aylarında devamlı çalışan peteklerin içinde pisliklerin, tortuların, çamurların birikmesi normaldir. Bu durum ise petek temizliğinin yapılması gerektiğini gösterir. Bu pisliklerin, tortu ve çamurun temizlenmesi ise kış aylarına gelmeden önce yapılması gerekir.

Petek temizliğine en uygun zaman kış mevsimine girmeden önce yani yaz aylarıdır. Petek temizliğinin faydalarından yararlanarak kış aylarında hem doğalgaz faturanızın yükselmesini önler hem de kışın ortasında soğukta kalma riskini azaltmış olursunuz. Peteklerin tıkanması size ileride çok daha fazla maliyet çıkarır. Çoğu kişi petek temizliğini radyatörlerin çıkarılıp yıkanması olarak algılar. Ancak petek temizliği işlemi bundan çok daha farklıdır. Öncelikle tıkanıklığın sebebi ve tıkalı bölge tespit edilir. Bunun için özel cihazlar ve tortu ve çamurları gidermek için özel petek temizliği solüsyonu kullanılır. Peteklerin doğru şekilde işlevini yerine getirmesi için periyodik olarak temizliğinin ve bakımının yapılması gerekir. Bunun için petek temizliği uzman yardımı alınmalıdır.
ilaçlı petek temizliği

 

Neden petek temizliği yaptırılmalıdır?

  • Petekler zaman içinde kireçli sudan, pislik, tozdan, oksitlenmeden dolayı borularında tıkanma meydana gelir.
  • Petek temizliği yapılmadığı zaman bazı problemler oluşur. Bu problemlerin başında peteklerin altı ısınmıyor ya da peteklerin üstü sıcak değil gibi sorunlar meydana gelir.
  • Petek temizliği yapılmamışsa kombi filtresi sürekli tıkanma gösterebilir.
  • Petek temizliği iki yıl ya da daha uzun süredir temizlenmemişse kalorifer tesisatınızda problemlere neden olur ve hiç ısıtmaz hale gelir.
  • Petek temizliğinin yaptırılmadığı ya da periyodik bakım tablosuna uyulmadığı zaman hem ısınma problemi yaşar hem de daha fazla fatura ödeme sorunlarıyla karşı karşıya kalırsınız.
  • Petek temizliği yaptırmamışsanız kombim neden ısıtmıyor sorunu ile karşı karşıya kalırsınız.

Periyodik zamanlarda petek temizliğini yaptırarak hem maddi yönden zarara uğramamış olur hem de tüm kışı çok rahat şekilde ısınarak geçirirsiniz. Petek tıkanıklığını önlemenin en önemli sırrı belli aralıklarla petek bakım ve temizliğinin yaptırılmasıdır. Peteklerin temizlenmesi ve bakımı ise öyle kısa süreli bir işlem olmamakla beraber kısa sürede temizlik ve bakım yapan firmalardan uzak durulması gerekir. Gerçek anlamda petek temizliği yaklaşık 1-2 saati bulan bir zaman dilimi içinde gerçekleştirilir. Özel cihazlar ve özel solüsyonlar kullanılır ve bu konuda deneyimi ve uzmanlığı olan ekiplerden yararlanılması gerekir.