Gider Borusu Tıkanıklığı Nasıl Tespit Edilir?

Yüzyıllardır süregelen alt yapı tesisatlarında giderler belirli kanalizasyonlara açılmaktadır. Kimi zaman şehir kanalizasyonuna kimi zaman foseptik çukuruna açılan bu giderler; bir takım nedenlerden ötürü tıkanabilmektedir. Tuvaletler sık sık tıkanıyor, mutfak lavabosu açılmıyor, klozet gideri tıkandı, duş kabin sifonu çekmiyor, bahçe giderinden pislikler geri geliyor tarzındaki tüm şikayetlerin temelinde gider borusu tıkanıklığı yatmaktadır. Gider borusu tıkanıklığı şikayeti mutlaka kişilerin başına gelebilecek bir tesisat arızası olup, elbette çözümsüz bir arıza değildir. Gebze Tesisatın uzman kadrosu ve üst düzey cihazları ile hiçbir alanı kirletmeden gider tıkanıklığı açma işlemini yapıyoruz. Tıkalı gider borusunu robotla açan Darıca su tesisatçısı olarak bizler kalıcı olarak tıkanıklığı açıp, kanal görüntüleme robotlarımız ile açılıp açılmadığını işlemi sonlandırmadan kontrol ediyoruz. Böylece; kısa süreli gider açma işlemi değil, kalıcı tıkanıklık açma uygulaması yapıyoruz.


banyo gider tıkanıklığı açma

 

Çayırova’daTıkanmış Gideri Açan Cihazlı Tesisatçı – Gider Boruları Neden Tıkanır?

Elbette bu sorunun yanıtını çoğumuz biliyoruz. Ancak, Anadolu Tesisat olarak bizler bugün gider borularının sadece katı atık haricinde tıkanma nedenlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece; ” tıkanmış gideri açma işlemi yaptım” deyip giden ve aslında sorununuzu çözmeyen kişilere karşı bilinçli olacaksınız.

  1. Mutfaklarda bayanların sık yaptığı bir işlem olan lavabo aç işlemi de tıkanıklığa sebep olabiliyor. Geçici açıcı olarak işlev gören pimaş aç ya da lavabo aç ilaçları zaman içerisinde boruların iç yüzeyindeki kayganlığın formunu bozuyor. Bu da tıkanıklığın temel sebeplerinden.
  2. Kullanılan bu lavabo açıcı kimyasalları boruların şeklini bozmakta ve katı atıkların gitmesini engellemektedir. Mutfak lavabosu tıkanıklığı şikayetinin ana sebeplerinden birisi olarak lavabo açıcılar sık sık karşımıza çıkıyor.
  3. Yanlış montaj ve boru seçimi de giderlerin tıkanmasının nedenlerinden birisidir. Yanlış boruların yanlış bölgelerde montajlanması sonucunda damlatma veya katı atıkların gidememesi sorunu oluşabiliyor. Dar ve eğimsiz boruların kullanılması kaçınılmaz gider tıkanıklığına neden oluyor.

Tıkalı Klozeti Makineyle Açan Gebze’de Tesisatçı Firma – Tıkanmış Giderleri Nasıl Açıyoruz

Tıkalı klozet giderine ilk müdahalemiz sorunun temelini saptamaktır. Tuvaletin neden tıkandığını anlamak için tuvalet giderinden kanal görüntüleme robotumuzu göndeririz. Kanalları ve boruların çevresini rahatça görebildiğimiz bu sistem ile tıkanıklığın ana sebebini hemen buluruz. Ancak; cihazsız tesisatçılar bu sorunun kaynağını bulamaz ve geçici olarak açma işlemi yapar. Bu da hem yeni bir tıkanıklık açma ücreti hem de tadilat masrafı demektir. Ancak, Anadolu Tesisat tıkanıklık açma hizmetinde ilk olarak sorunu saptar daha sonra açma işlemine geçer. Tıkanıklığa sebep olan cisim vb durumları giderlerden çıkarır ve giderlerde bulunan boruları yıkar. Son olarak kanal görüntüleme robotu ile tekrar kontrol edilir ve klozetiniz kalıcı olarak açılmış bir şekilde size teslim edilir. Darıca’da tıkalı tuvaleti kırmadan açan tesisatçı olarak bizleri dilediğiniz zaman arayabilir, 7/24 tıkanıklık açma hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir