Betonun İçinden Gelen Su Nasıl Tespit Edilir?

Betondan su çıkıyor, betondan su damlıyor tarzında onlarca arıza kaydına her gün gidiyoruz. Gebze Tesisat olarak bizler, betonun içinden gelen suyun tespit edilmesi hakkında sizleri daha da bilgilendirmek ve yapılması gerekenleri paylaşmak istedik. Betondan damlayan suyun ya da betonda biriken suyun verdiği rahatsızlık hissini ortadan kaldırmak için cihazlarımızla müdahale ediyoruz. Aynı gün betonun altından çıkan suyun kaynağını ve sebebini tespit ediyor, yine aynı gün içinde tamiratını gerçekleştiriyoruz. Anadolu Tesisat bünyesinde verilen cihazla su kaçağı arama hizmetinden faydalanmak ve noktasal su kaçağı hizmeti almak için bizleri iletişim numaralarımızdan arayabilirsiniz.duvarda su borusu tespiti

Darıca’da Betondan Çıkan Suyun Kaynağını Tespit Eden Cihazlı Tesisatçı – Betonun Altından Su Neden Gelir?

Eski ya da yeni konutlarda fark etmeksizin betonun altından su gelmesi şikayeti sık rastlanılan bir problem. Evlerimizde döşeli olan su tesisatının belirli bir noktada patlaması veya aşınması gibi nedenlerden ötürü su sızıntıları başlar. Zaman içerisinde ilerleyen bu sular betonda bulunan kılcal bölümlerden yüzeye ulaşmaya başlar. Rutubet ve ıslaklık şikayetini yaratan bu yüzeye su çıkmaları her ev sahibinin canını sıkmaktadır. Çayırova’da su kaçağı tespitini makineyle yapan su tesisatçısı olarak bizler betonun altından su gelmesi veya betonun yüzeyinde su birikmesi şikayetinizi kısa sürede çözümleyebiliriz. Peki, Betonun altından su neden gelir?IMG_0098

  • Betonun altından çıkan suyun aslında tek nedeni su kaçağının varlığıdır.
  • Şebeke suyunun tesisata tazyikli girmesi sonucunda borular hasar görmüş ve bazı bölümlerinde aşınma delinme olmuş olabilir.
  • Suların birikmesi sonucunda betonda bulunan çatlaklardan yüzeye birikim söz konusu olmuş olabilir.
  • Su kaçağının daire içinde olabileceği gibi bina içerisinde de olabilir. Bu nedenle, mutlaka uzman bir su tesisatçısından su kaçağı arama hizmeti almanız çok önemli. Dairenin her bölgesini kırıp su kaçağını bulamayan tesisatçı firmalar sizlerden hep tespit ücreti hem de tadilat ücreti alacaktır. Bu nedenle, cihazsız tesisatçılarla asla çalışmayınız.

Gebze’de Su Kaçağını Makineyle Arayan Tesisat Servisi  Betondaki Çatlaktan Su Sızmasının Çözüm Yolları

Beton çatlaklarından sızan suların kaynağının tespit edilememesi halinde su sızıntıları devam edeceğinden acilen su kaçağının nereden başladığını bulmak esastır. Beton arasından gelen suyu bulmanın en doğru yolu cihazlı bir tesisatçıdan yardım istemektir. Zira, cihazsız yapılan her müdahalenin sizlere zarar olarak döneceğini zaten belirtmiştik. Betondaki çatlağın kaynağının hangi tesisattan kaynaklandığını bulmak ise yapılacak ilk işlemdir. Sıcak su, soğuk su veya pis su tesisatından kaynaklanan herhangi bir kaçağın betondan çıkması muhtemel bir durumdur. Bu noktada, yapılması gereken ilk şey hangi tesisatın kaçak yaptığını bulmak olmalıdır. Betondaki çatlaklardan gelen suyun temiz sudan geldiğini düşünerek temiz su tesisatında kaçak aramak da oldukça yanlış bir girişim olacaktır. Zira, pis su tesisatındaki kaçaklar beton yüzeyine temiz su olarak çıktığından temiz su tesisatından gelen kaçaklarla karıştırılabilmektedir. Bu sebepten ötürü, mutlaka cihazlı bir tesisatçı ile çalışmalısınız. Akustik dinleme cihazı, nem ölçer ve termal kameralar ile beton altındaki borular izlenir, böylece hiçbir alan kırılmadan noktasal su kacağı tespit edilmiş olur. Kocaeli’nde su kacagını makineyle arayan su tesisat ustası olarak bizler su kacağı bulma hizmetimizde bulamadığımız su kaçaklarından asla ücret almayız, böylelikle sizlere kaliteli hizmeti sunarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir