Banyo Tavanında Sarı Lekelerin Oluşmasının Sebebi Nedir?

Banyo tavanında sarı lekeler oluşuyor, sorun nedir? diye merak mı ediyorsunuz? Üst kattan evime su sızıntısı var diye şüpheleniyor musunuz? Banyo tavanında oluşan sarı lekelere anlam veremediniz mi ? Evimi temizliyorum ancak banyo tavanındaki sarı lekeleri gideremiyorum mu diyorsunuz? Yaşadığınız banyo tavanı sararmasının temel sebebinin su kaçağı olabileceğini hiç düşündünüz mü? Peki, su kaçağını ben nasıl anlarım mı diyorsunuz? O halde, Anadolu Tesisatın sizler için bugün hazırlamış olduğu su kaçağı nedir, su kaçağı nasıl anlaşılır, su kaçağında ne yapmak gerekir, banyo tavanında sarı lekeler neden oluşur gibi sorulara cevap vermek istedik.

Darıca’da Su Kaçağı Tespitini Makineyle Yapan Tesisatçı Usta – Su Kaçağı Nedir?

Bilindiği üzere; her binanın iş yeri ya da ev olması fark etmez bir su tesisatı bulunmaktadır. Kullanım suyu ve pis suyun evlerimize alındığı ve atıldığı bu tesisatta olabilecek en ufak problemlerden birisi de su kaçağıdır. Herkesin eskiden korkarak sorduğu su kaçağı mı var sorusu, artık günümüz teknolojisi sayesinde korkulacak bir arıza olmaktan çıktı. Peki, bu su kaçağı nedir? Tesisata giren ve çıkan borularda meydana gelen ufak çağlı delinme, kırılma ya da boru patlaması sonucunda serbest halde dolaşan suya kaçak su, arızaya ise su kaçağı arızası ismi verilir.

Çayırova’da Tesisattaki Su Kaçağını Termal Kamerayla Bulan Tesisat Servisi – Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Tesisatta meydana gelen her arızanın elbette kendine has bir belirtisi bulunmaktadır. Ancak, kimi zaman belirti veren bu su kaçağı arızası, kimi zaman belirti vermemektedir. Yazımızda belirtmiş olduğumuz bu su kaçağı tipine ise gizli su kaçağı ismi verilebilir. Yangın hidrant borularında su kaçağı, bahçenin altından geçen borulardan su sızıntıları, duvar diplerinde biriken sular ve daha bir kaç tane daha olay da gizli su kaçaklarının yaşandığı durumlardan birisidir. Bu nedenle, su kaçağı belirtilerine göre hem kolay anlaşılabilen hem de anlaşılamayan bir arızadır. Bu doğrultuda; tesisattan anlamayan ya da cihaz kullanmayan hiç kimse bu kaçağın nereden kaynaklandığını bilemez ve tesisattaki kaçağı tamir edemez. Günümüzde tesisatçı olarak iş yapan çoğu kişi cihaz kullanmadığı için tesisata ve insanların bütçesine oldukça zararlar vermektedir. Bu nedenle, hem kendi bütçenizi hem de tesisatınızın sağlığını düşünüyorsanız, mutlaka bizler gibi cihazlı tesisatçıları tercih edin. Peki, su kaçağını biz nasıl anlıyoruz?

  1. Tesisata manometre cihazı bağlarız ve tesisatı ölçümleriz. Ölçümlerimiz sonucunda zaten su kaçağı olup olmadığını, varsa hangi tesisatta olduğunu kolayca bulabiliriz.
  2. Termal kameralarla sıcak su borularındaki kaçaklarını hemen tespit edebilir, akustik dinleme ile yeraltında bulunan su kaçaklarını duyabiliriz.
  3. Pis su borularından kaynaklanan su kaçakları için ise hem cihaz hem de deneyim sahibi olmak çok önemlidir.

Banyo Tavanında Sarı Lekeler Oluşmasının Nedenleri Ve Çözüm Yolları

Eyvah banyo tavanı sarardı diyen çoğu müşterimiz, su kaçağı tespiti yaptığımız da oldukça şaşırmaktadır. Rutubet ile sıkça karıştırılan bu su kaçağı çeşidine acilen müdahele etmek gerekir. Zira, müdahale edilmeyen bu su kaçağı ilerlediğinde sarı lekelerde ilerleyecek ve diğer odaların tavanlarında da bu sarı lekeler oluşmaya başlayacaktır. Peki, banyo tavanı neden sararır?

  • Su kaçağı sebebiyle banyo tavanlarının sararmasının oluştuğunu söylemiştik. Sıklıkla su kaçağı var diye boruları değiştiren ve günlerce tadilat yapan kişiler; yeniden su kaçağı bildirimi yaptığınızda size geri gelmez. Çünkü, su kaçağını doğru tespit edememiş ve günlerce sizi bekletmiş olmaktan dolayı bir daha sizin evinize gelmez. Su kaçağı evet vardır ancak nerede? İşte bu kilit soruda yapılması gereken en başta güvenilir ve cihazlı bir tesisatçı ile çalışmak olmalıydı. Cihazsız hiçbir kimse %100 sizin su kaçağınızı tespit edemez. Darıca’da tavandan akan pis suyu makineyle bulan tesisatçı firma olarak bilinen bizler de bu şikayeti her zaman ön yargıyla değil, cihazlarımızla değerlendiririz. Çünkü, temiz su tesisatındaki su kaçağı ile pis su tesisatındaki kaçağın temel farkı oluşturduğu renk ve damlama şeklidir.

Eğer sizinde banyo tavanı sarardı, banyo tavanında oluşan sarı lekelerden nasıl kurtulurum diye talepleriniz varsa, Gebze Tesisatı arayın, hemen adresinize gelerek sizlerin de banyolarında ki su kaçağını tespit edelim ve onaralım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir