Yangın Hidrant Borularında Su Kaçağı Arama Servisi

Yangın; en çok rastlanılan doğal afetlerden birisi olarak bilinse de önlemini aldıktan sonra başımıza gelmeyecek bir olaydır. Osmanlı döneminden beri devam eden yangın hidrant borularının kullanımında da ufak tefek arızalar olabilmektedir. Yangın söndürmenin en önemli parçası olan suyu, alana yayarak ulaştıran sisteme yangın söndürme hidrantı adı verilmektedir. Alanın her tarafına suyun püskürtülmesine yardımcı olan yangın söndürme hidrantı; yangın tehlikesinde ilk müdahale sonucunda kontrol altına alınamayan yangınlara dışarıdan müdahale etme konusunda önemlidir. Yangın bölgesinin dış yüzeyini soğutmak ve yangının çevreye sıçramasını önleyebilmek amacıyla kullanılmaktadır. Yer altı ve yerüstü olarak üretilen 2 farklı tipi bulunmaktadır. Her 2 türü de TS 2821 standartlarına göre dizayn edilir ve uluslar arası standartlara göre oluşturulur. Yangın mahaline ilk müdahalede sonuç alınamaması durumunda devreye giren yangın söndürme hidrantı; döner vaziyette alanın her tarafına su fışkırtma görevi görmektedir. Yangın söndürme hidrantı; imar planlama alanı 5000 metrekarenin üzerinde olan ve içerisinde her türlü kullanım alanı mevcut bulunan yerleşim yerlerinde yaptırılması zorunlu bir ekipmandır. Dış hidrant sistemi olarak bu tarz yerlerde bulunması zorunlu hale getirilmiştir. Özetle; yangın hidrant boruları dediğimiz borular; belediyelerin belirlediği noktalarda itfaiyeye yardımcı olacak su depolarıdır. Büyük çaplı yangınlarda ve olaylarda en yakın su deposu olarak kullanılabilecek olan yangın hidrant borularında da zaman zaman evlerimizdeki gibi kaçaklar olabilmektedir. Yangın hidrant borularının önemi hem can hem de mal kayıpları olarak ölçüldüğünden arızaların sorumluluğu da büyüktür. Peki, yangın hidrant borularında su kaçağı nasıl tespit edilir? Anadolu Tesisat olarak bugün, yangın hidrant boruları ve su kaçaklarının tespitine değineceğiz.

Hidrant borularındaki kaçaklar ne yazık ki hemen fark edilmez, çünkü dışarıya bir belirti vermeyebilir. Ancak incelemeler sonucunda ya da olay esnasında fark edilebilen bu hidrant su kaçakları oldukça mühim bir konudur. Bu nedenle, belediyelerin ve gerek özel mülke sahip olanların yangın hidrant borularına zaman zaman baktırmaları ve varsa su kaçaklarını tamir ettirmeleri çok önemlidir. Yangın hidrantlarında su kaçağı tespiti yapan kameralı tesisatçı olarak bizler hem canınız hem de mal güvenliğiniz için düzenli olarak kontrolü önermekteyiz. İnşaat projelerinde de büyük önem arz eden yangın hidrant boruları hakkında sizlere seve seve de destek olmaktayız.

Yangın Hidrant Borularında Su Kaçağı Var !

Yangın hidrant borularında emin olunan su kaçağının ardından bölgeye en kısa sürede geliriz. Gerekli teknolojik ekipmanlarımızın kurulumunu yaparak hidrant borularını kameralı görüntüleme sistemlerimiz ile inceleriz. Var olan kaçakları sayısı ve büyülüğü ile tespit ederek hemen tamir  işlemine geçeriz. Darıca’da su kaçağını cihazla bulan usta ve ekibimiz ile birlikte kısa sürede su kaçağı tespitiniz yanılma payı olmadan yapılır. Çayırova’da patlayan yangın hidrant borularındaki kaçağı bulan servis hizmetimiz ile siz de en kısa sürede tespit ve onarım hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Yangın hidrant borularında su kaçağı arama servisi Gebze ekibimiz ile kalıcı olarak borularınız tamir edilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir