Gebze Petek Temizliği Hizmeti

Peteklerin aktif olarak ev veya yaşam alanlarımızı ısıtmaya devam edebilmesi için gerekli olan bakım ve temizlik işlemlerine petek temizliği ismi verilmektedir. Hem kombimizi hem de tesisatı direkt olarak etkileyen peteklerin iç ve dışındaki pislikler; mutlaka temizlenmesi gereken kalıntılardır. Petek ve kombi bağlantısının işleyişine devam etmesi için her iki cihazında bakım ve temizliklerinin düzenli periyotlarda yapılması gerekir. Gebze’de radyatör temizliği yapan tesisatçı firma olarak bizler her kombi ve petek için yılda 1 kez petek temizliğini öneriyoruz. Gebze Tesisat olarak bugün hemen hemen her mahalle ve ilçede aktif hizmet sağlayarak, petek temizliği yapan firma arayışlarınıza en hızlı şekilde cevap veriyoruz.

Gebze’de Petek Temizliğini Makineyle Yapan Tesisatçı – Petek Temizliği Zaman Yapılır?

  • Petek temizliğinin genel olarak her yıl, 1 defa yapılması biz tesisatçı firmalar tarafından uygun görülmektedir. Ancak, odalar ısınmadığında ve peteklerin altı soğuk olduğunda da mutlaka petek temizliği düşünülmelidir.
  • Ağustos ve Eylül ayları petek temizliğinin en yoğun olarak yapıldığı aylardandır.

Petek Temizliği Nasıl Yapılıyor?

Petek Temizliğini 4 ana başlık altında toplayabiliriz.
1.Petek İç Temizlği
2.Petek Dış Temizliği
3.Kalorifer Tesisat Temizliği
4.Petek Temizliği Nasıl Yapılır
1- Petek İç Temizliği: Kalorifer kombi ve tesisat boruların iç kısımlarında kullanımdan dolayı tesisat borusunun içindeki su  da zamanla tortulaşma, çamurlaşma ve kireçlenme oluşmaktadır , buda borularda ve peteklerde tıkanmaya ve boru ve petek çaplarında daralmaya sebebiyet vermektedir. Kombide ısınan su ,tesisat borularının  ve peteklerin iç kısmında sirkülasyon ederken daha önceden oluşan bu kireç çamur ve tortulardan dolayı rahatlıkla dönüş yapmakta zorlanıp ısı kaybına neden olmaktadır. Boruların iç kısımlarına yapışan tortu ve çamurlar katman oluşturduğundan tesisatın içindeki sıcak su dışarıya aynı sıcaklığı vermeyecek ve ısı kaybına neden olacaktır ve sizler yüksek doğalgaz faturası ödemenize rağmen az ısınacaksınız
2 –Petek Temizliği: Kalorifer kombi ve tesisat borularınızda oluşan yukarıda bahsedilen ısı kayıplarını, Özel makine ve kimyasallar ile evinizde herhangi bir yeri kirletmeden pisletmeden hiç bir yere zarar vermeden tüm tesisat ve peteklerinizin içini temizliyor sizlere yakıtta %25 30 lara varan yakıtta tasarruf sağlıyoruz, daha fazla bilgi için bizimle irtibata geçiniz.
3–Petek Dış Temizliği: Kalorifer peteklerinin dış temizliğini yaptırmak tamamen görünüm amaçlıdır,
Petek aralarında oluşan toz ve pislikler sizin temizlemek için ulaşamadığınız bölgeler de birikir ve bir kir tabakası ve mikrop yuvası haline gelir. Buralar uzun süre temizlenmez ise buralarda oluşan gözle görülmeyen bakteriler oturma ortamına dağılır ve çeşitli hastalıklara yol açabilir, Firmamız peteklerin iç kısımlarını da özel makine ve kimyasallar temizleyebilmektedir. Daha fazla bilgi için Gebze’de petek temizliği yapan tesisatçı firmamızı arayabilirsiniz .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir