Darıca’da Petek Temizliği Yapan Tesisatçı – Kalorifer Peteklerinin Altı Isınmıyor

Petekler ısınmıyor, soğuk mu diyorsunuz? Kombinin sıcaklığını yükseltmeme rağmen peteklerde ısınma yok diyenlerden misiniz? Radyatörlerinizin altı tüm çabalarınıza rağmen hala soğuk mu? İnternetten bulduğunuz kalorifer peteklerinin altı ısınmıyor sorununun çözümlerini denediniz ancak bir şey değişmedi mi? O halde, Gebze Tesisat’ı arayın kalorifer peteklerinin altının ısınmamasının nedenlerini birlikte Darıca’da petek temizliği yapan tesisatçı olarak inceleyelim ve çözüme kavuşturalım.
Darıca’da Makineyle Petek Temizliği Yapan Su Tesisatçısı
Kış aylarının girişi ile birlikte evlerimizdeki peteklerimiz ve kombimizi çalıştırmaya başlarız. Ancak, yaza girişte sıkıntısız olarak çalışan petekler; kış ayı geldiğinde yeteri kadar ısınma sağlamayabiliyor. İşte bu noktada; siz değerli ziyaretçilerimizden sık sık kombi yüksek derecede çalışıyor ama petekler ısınmıyor, radyatörün altı soğuk üstü az sıcak neden gibi sorular alıyoruz. Darıca’da petek temizliği yapan tesisatçı olarak, bugün bu yazımızda petek temizliği ve kalorifer peteklerinin ısınmama nedenlerini ve çözümlerini ele aldık.
Darıca Petek Temizliği – Peteklerin Altı Neden Isınmaz?
Kombi altında bulunan kalorifer dönüşü bölümünde bulunan filtreler tıkanmış olabilir. Bu filtrelerin tıkanmasının tek çözümü temizlemektir. Bu nedenle, petek temizliği muhakkak şarttır ve bu temizleme işlemini yalnızca Kombi servisi yapmalıdır. Kalorifer petekleri tamamen buz gibiyse muhtemelen zaten bir tıkanıklık söz konusudur. Tıkanıklık sebebiyle sıcak su peteğe ulaşamaz. Bu tıkanıklıktan dolayı peteğe giden sıcak su yetersiz kalacaktır.
Evinizde ya da iş yerinizde yakın dönemde petek temizletme hizmeti alındıysa ve peteklerin alt ve üstü arasında çok da sıcaklık farkı yoksa, koruyucu ilaç kullanmanız önerilebilir. Bu aşamada sorun daha kronik hale gelmediği için, büyümeden bu tarz önlemleri almak gerekir. Bağlantı hataları da ısınma problemlerinin başında gelmektedir. Belki petekleriniz alt taraftan ısınıyordur. Bağlantıların kontrolüne bakmak gerekir. Sıklıkla karşılaşılan durumlardan birisi ise yalnızca kombiye yakın olan petek yanar ve diğer peteklerde ısınma olmaz. Bu durumda kombi altındaki filtrelerde meydana gelen tıkanıklıktan düşünülür. Veyahut, kombinin devir daim pompasında da meydana gelen bir arıza sebep oluyor olabilir. Bazen de peteklerde tam bir ısınma meydana gelmez. Kombiye en uzaktaki peteklerin ısınmaması şikayeti de aslında kolayca düzeltilebilir bir durumdur. Kombinin su sirkülasyonunu sağlayan pompa yakın peteklerde örneğin suyu 10 kez sirküle ederken, uzaktaki peteklerde bu sayı 3’e 4’e düşer. Bu şikayetin çözümü peteklere reglaj ayarı yapılması ile sağlanabilir. Özetle; yakındaki peteklerin kısılıp uzaktaki peteklerin açılmasının ayarlanması  anlamına gelir. Bu ayar eve ve de tesisat durumuna göre değişebilmektedir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak için Darıca petek temizliği hizmetimizi arayabilir ya da direkt olarak Gebze Tesisat’ı arayabilirsiniz.
Kalorifer peteklerinin vanalarında görülen bir takım arızalar da petekte dengesiz ısınma yaratabilir. Direkt vana kaynaklı arızalardan dolayı ısınma gerçekleşmez. Bu durumun kaynağı contanın vana gövdesine yapışması ya da sıkışması da olabilmektedir. Bu nedenle; Petek temizliği hizmeti veren tesisatçıdan destek almanız hem sizin hem de tesisatınızın güvenliği için çok önemlidir. Boru tesisatı montajı esnasında yapılan bir takım hatalar da ısınma sorununun temelini hazırlar. Kullanılan borunun plastik boru olması ve ek yerlerine uygun olmayacak usullerde kaynak yapılması, borunun kaynak sırasında daralmasına sebep olacağından, tıpkı tıkanıklık  şikayeti gibi sorun  yapar. Bu durumda borulardan su çok az geçer veya hiç geçemediği için, peteklerin bir kısmı ısınırken diğer kısmı hiç ısınmaz ya da aynı petekte sıcak soğuk dengesizliği gözlemlenir. Darıca Petek Temizliği ekibi olarak, peteklerin ısınmamasının nedenlerine ve peteklerin altının soğuk olmasının çözümlerine değindik. Gebze Tesisat’ın Darıca petek temizliğini yapan ekip olarak, tüm petek temizleme ve arıza giderme ihtiyaçlarınızda daima yanınızdayız.  Darıca petek temizliği işlemlerimiz için Gebze Tesisat’ı arayın, sorununuzu kalıcı olarak çözelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir