Darıca Petek Temizliği Firması – Peteklerin Bazısı Isınmıyor Şikayeti

Peteklerin ısınmaması ve radyatörlerin altının soğuk olması elbette hemen hemen başımıza gelebilecek bir durumdur. Kış aylarına girişin başladığı şu günlerde; mutlaka petek temizliğinin ve peteklerinin ayarlarının servisler tarafından yapılması gereklidir. Kış boyu kullanılan peteklere hiç temizlik yapılmaması petekten verim almanızı düşürürken, ileri günlerde peteklerin evinizi ya da iş yerinizi ısıtmamasına yol açmaktadır. Bu nedenle; Darıca petek temizliği firması olarak düzenli bir şekilde peteklerinizi temizletmenizi ve ayarlarını kontrol ettirmenizi önermekteyiz. Peki, peteklerin bazısı ısınmıyor, peteklerin altı çok soğuk ısınmıyor, peteklerin yarısı ısınmıyor gibi şikayetlerinizin olası nedenleri ve çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? O halde, Darıca’da petek temizliği yapan tesisatçı olarak ekibimizin sizler için hazırladığı yazımızı okuyun.
Darıca’da Petek Temizliği Yapan Tesisatçı Firma – Radyatörün Üstü Sıcak Altı Soğuk Olmasının Nedenleri Ve Çözümleri
Evinizde ya da iş yerinizde bulunan ve şikayet ettiğiniz peteklerin alt kısımları tamamen buz gibiyse petek ve kombi sistemi içerisinde kirlilikten kaynaklı tıkanmalar meydana gelmiştir. Çünkü; peteklere giden sıcak su tesisatında olan olası bir tıkanıklıkta sıcak su iletilme hızı kaybolur. Darıca petek temizliği yapan tesisatçı ekibimizi çağırarak, kısa sürede tıkanıklığı giderebilir, peteklerinizin eskisi kadar iyi ısınmasını sağlayabilirsiniz.
Üst taraf ile alt taraf arasında anormal bir ısı farkı yoksa, peteklerin değişmesine ya da bağlantıları söktürmenize gerek yoktur. Yapmanız gereken petek temizliği işlemi yaptırmaktır.  Peteklerinizi temizlettikten sonra mutlaka koruyucu ilaç atmalı olası sorunlara karşı önlem almanızı tavsiye ediyoruz.
Kalorifer petekleri alt taraftan yanmaya başlıyorsa petek bağlantılarında bir problem olabilir. Bu nedenle;  petek bağlantılarınızı kontrol etmenizi önerebiliriz. Bu problemi anlamak için kombinizi kapatın ve 45 dakika beklediğinize emin olun. Daha sonra tekrar kombinizi çalıştırın ve elinizi peteklerin üzerinde gezdirin. Böylece yanmayan bölgeyi kolayca tespit edebilirsiniz. Tüm bu aşamaları yaptıktan sonra tesisatçı çağırabilirsiniz.
Kombiye en yakın petek haricinde de hiçbir petek ısınmıyor olabilir. İşte o zaman, kombinin altında bulunan filtre ve kombinin devir daim pompasından şüphe edilebilir. Genel olarak yanlış bir kanı ise;  peteklerin alt taraflarının soğuk olması demek kombinin arızalı olduğu demek değildir. Bunu anlamak için uzman bir tesisatçı çağırmalısınız.
Tüm bu sorunları çözmek için evinizde veya iş yerinizde geniş kapsamlı bir petek temizliği yaptırdınız. Ancak bu temizlik de hiç bir işe yaramıyor ve sorununuz devam ediyorsa, tesisatçıyı yeniden çağırın. Kombinin hemen altına bir ek pompa bağlatın ve sorunu ortadan kaldırın.
Kombi ve petek sistemleri oldukça dikkatle yaklaşılması gereken tesisatlardandır. Bu nedenle; tesisat bilgisi olmayan hiç kimsenin bu tesisata müdahale etmemesi hem can hem de mal güvenliği açısından çok önemlidir. Gebze Tesisat olarak bizler, Darıca’da petek temizliği ve arızaları konusunda hizmet veren yılların deneyimi ile başarılı işler yapan bir firmayız. Dilediğiniz zaman petekleriniz  ile ilgili her konuda bizlere arıza kaydı oluşturabilir, hemen bizleri çağırabilirsiniz. Darıca’da radyatör temizliği yapmak ,için Anadolu Tesisat her zaman marka güvencesi ile sizlerin telefonunu beklemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir