Tesisatta Su Kaçağı Olduğu Nasıl Anlaşılır

Su kaçağı, yüksek basınç ile tesisata gelen suyun borularda hasar oluşturması sonucu ya da farklı sebeplerden dolayı oluşan sızıntılardır. Tesisatta su kaçağı olduğu nasıl anlaşılır? Su kaçağı tespit edilmezse nasıl problemlerle karşılaşılır? Eğer tesisatınızda herhangi bir su kaçağından şüpheleniyorsanız ilk önce kaçağın nasıl olduğunun belirtilerini gözlemlemeniz gerekir.

    • Kullanmadığınız halde su faturalarınızın yükselmesi
    • Zeminde ıslaklık
    • Su kullanmadığınız halde su vananız dönüyorsa
    • Tavanınızda su damlacıkları oluşuyorsa
    • Duvarlarda ıslaklık, kabarma ve rutubet oluşmaya başladıysa
  • Alt kata sızan su herhangi bir su kaçağından şüphelenmeniz için yeterli nedenlerdir.

 

Tesisatta su kaçağı tespiti yapmak için önceden tesisat tamamen kırılırdı. Çoğu zaman ilk anda tespit edilemeyen su kaçağı için uzun süre beklenirdi. Bu bekleme sürecinde ise kaçağın olduğu bölge neredeyse inşaat alanına dönerdi. Günümüzde artık böyle problemlere gerek kalmadan çok kısa sürede su kaçağı tespiti yapılabilmektedir.

Tadilat olmadan su kaçağı tespiti yapılabilir mi?

Tadilat olmadan su kaçağı tespiti yapılabilir. Eğer eski yöntemlerden kurtulmak ve herhangi ekstra bir işlem ile uğraşmak istemiyorsanız cihazla su kaçağı tespiti yaptırarak su kaçağı probleminizi çözüme ulaştırabilirsiniz. Tesisatınızda herhangi bir kırıp dökme işlemi yapılmadan sadece nokta atışı ile sızıntının ana kaynağı bulunarak sadece o bölgede tıkanıklık problemine çözüm getirilmektedir.

Su kaçakları modern cihaz ve teknolojik aletler sayesinde çok rahat bir şekilde tespit edilebilmektedir. Su kaçağını akustik dinleme cihazları ile bulabilir bunun yanında aletle su kaçağı tespiti yaparak sorunun kaynağına inebilirsiniz. Dinleme yoluyla su kaçağı tespitinin yanında termal ısı cihazları ile su kaçağı tespiti yapılabilir. Eğer su kaçağı olduğunu anlamamış ve ileri düzeyde bir su kaçağınız varsa duvarlarınızdaki nemlenme için nemölçer cihazlarla kaçak su tespiti yapılarak sorun çözüme ulaştırılır.

Su kaçakları tespitinde kameralı boru içi görüntüleme oldukça sık kullanılan ekipmanlardır. Böylece boru ve pimaşların içi görüntülenerek kaçağın nerede olduğu da kolaylıkla tespit edilmektedir. Çoğu zaman su kaçağı sizden değil de komşunuzdan da olma ihtimali yüksektir. Ancak bunu tespit etmek artık modern cihaz ve ekipmanlarla artık çok daha kolay olmaktadır. Evinizde su kaçağından şüpheleniyorsanız sadece ufak tefek değişiklikleri takip etmeniz yeterlidir. Seramik derzlerinin renk değiştirmesi, zeminde ıslaklık, duvarlarda nem, tavanda damlacıklar ve bunun gibi birçok belirti su kaçağını gösterir. Bunun için biran önce tedbir almalı ve su kaçağı problemini kısa sürede çözüme ulaştırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir