Tesisat Temizliği Nasıl Yapılır

Doğalgaz sistemi artık hemen her evde bulunmaktadır. Kış aylarının değişmez ritüeli ise tesisat temizliğidir. Ancak tesisat temizliği nasıl yapılır konusunda bilgili ve bilinçli olmak oldukça önemlidir. Tesisatınız ne kadar temiz olursa kışın daha çok rahat eder ve ısınma problemi yaşamazsınız.

Tesisat temizliği yapan firmalar yardımı ile tesisatınızın hem bakımını yaptırmış olur hem de temizliğini gerçekleştirirsiniz. Çoğu insan ya ihmal ettiklerinden dolayı ya da farklı sebeplerden dolayı periyodik olarak kombilerinin bakımlarını ve peteklerin temizliğini yaptırmazlar. Bu durum ise kış aylarında ısınma problemi yaşanmasına ve doğalgaz faturalarının yükselmesine sebep olur.

Kış aylarına girmeden önce peteklerin temizlenmesi gerekir. Peteklerin her iki yılda bir kere temizlenmesi gerekir. Hem tesisatın ömrünün uzaması hem de verimli ısınma için bu işlemin yapılması gerekir. Kalorifer temizliği ile hem tesisatın ömrünü uzatır hem de kışın ortasında ısınma problemi yaşamazsınız. Çoğu zaman kalorifer tesisatında su kaçağı problemi yaşanabilir. Bu sorun çözüme ulaştırılmazsa hem tesisatınız zarar görür, ömrü kısalır hem de ısınma problemi yanında daha ileri zamanlarda daha maliyetli çözümlerle karşı karşıya kalmanıza neden olur.

Hemen her yerde olduğu gibi Ankara kalorifer tesisat temizliği yapan firmalar ile temasa geçerek profesyonel hizmet alabilirsiniz. Kış aylarına gelmeden önce yaptıracağınız tesisat temizliği ve bakımı sayesinde kışın rahat edersiniz.

Peteklerde neden ısınma sorunu yaşanır?

Doğalgaz ile ısınan hemen her evde gerekli bakım ve temizleme işlemi yapılmadığında peteklerde ısınma sorunu yaşanır. Ancak peteklerde ısınma sorununun belli başlı nedenleri vardır.

  • Kombi tesisatında su kaçağının olması
  • Radyatör peteklerinin tıkalı olması
  • Peteklerde hava olması peteklerde ısı kaybının en çok yaşanmasına sebep olan nedenlerin başında gelir.

Kış mevsiminde doğru ve verimli şekilde ısınmak için yapmanız gereken tek şey petek temizliği yaptırmaktır. Çoğu kişi peteklerin ısınmaması durumunda kombinin derecesini yükseltince daha fazla ısı alacağını düşünür. Ancak bu tamamen yanlıştır. Kombinin derecesini yükseltmeniz ısıyı yükseltmez sadece faturanızın yükselmesine sebep olur. Bu yüzden yapacağınız işlem profesyonel hizmet veren firmalardan destek almaktır. Profesyonel firmaların yaptığı cihazlı petek temizleme işlemi ile hem cebinizi korur hem de en randımanlı şekilde ısınırsınız. Birçok kişi profesyonel firmaların maliyet konusunda yüksek ücret aldığını düşünür. Ancak petek temizliği fiyatları ev ya da iş yerlerinde petek sayınıza ve peteklerinizin cinsine göre değişiklik gösterir. Petekleriniz ısınmıyorsa, peteklerin soğuk üstü ısı veriyorsa ya da peteklerinizin yarısı ısınıyorsa peteklerinizin temizlenme vakti gelmiş demektir. Vakit kaybetmeden peteklerinizi temizleterek rahat edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir