Su Kaçağı Nedir? Nasıl Tespit Edilir

İnsan hayatının en önemli ancak çoğu zaman görmezden gelebildiği sorunlarından biri de su kaçağıdır. Peki su kaçağı nedir? Nasıl tespit edilir? gibi sorular hemen herkesin günlük hayatında karşılaşabileceği sorulardandır. Su kaçağı, bina tesisatında dökülen temiz ve pis suların tesisat borularından geçerek kanala giden yolda çeşitli sebeplerden oluşan kırılma, çatlamalar yoluyla bu noktalardan suyun sızmasıdır. Su kaçağı oluşmasının birçok sebebi vardır. Bu nedenleri bilirseniz, böyle bir problemle karşı karşıya kalmamak için önlemlerinizi daha ilk başından alabilir ve rahat edersiniz.

Su kaçağı oluşmasının nedenleri nelerdir?

  • Su tesisat borularının kalitesiz olması
  • Su tesisatından geçen suyun yüksek tazyikte olması
  • Su tesisatı döşenirken, tesisatı döşeyen ustaların yapmış olduğu hatalar
  • Tesisat borularının çürümesi
  • Bina yaşından dolayı zamanla tesisat borularının sağlamlığını yitirmesi

Çoğu ev hanımı, boru tıkandı, giderden su gitmiyor, boru su sızdırıyor gibi sorunlarla karşılaşmaktadır. Peki su kaçağı nasıl tespit edilir Eskiden su kaçağı tespiti oldukça ilkel yollarla yapılmaktaydı. Tesisat ustası gelir, bütün tesisatı yıkar ve sorunu bulmaya çalışırdı. Günümüzde artık birçok modern ve teknolojik cihaz sayesinde kırmadan su kaçağı bulma yapılmaktadır.

Su kaçağı Gebze bölgesinde oluşan su kaçağı sorunlarında su kaçağı tespiti için modern cihazlardan yararlanılmaktadır. Böylece profesyonel ve kaliteli işçilik sayesinde kırıp dökmeden, nokta tespiti ile su kaçakları tespit edilebilmektedir.

  • Borularda oluşan çatları bulmaya yarayan kameralı cihazlar
  • Termal ısı ile çalışan cihazlar
  • Akustik dinleme cihazları ve
  • Nem ölçer cihazlarla su kaçağı tespit edilebilir.

Modern cihazlarla su kaçağı tespiti nasıl yapılır?

Su kaçağı bulma cihazı modern ve teknolojik cihazlar olduğu için kaçak tespitinde oldukça kolaylık sağlamaktadır. Akustik dinleme cihazları sayesinde tesisatın tümü dinlenerek kaçağın asıl noktası tespit edilir. Eğer tesisatınızda su sızıntısı varsa nem ölçme cihazları ile nemli alan tespit edilerek kaçağın nerede olduğu bulunur. Sıcak su tesisatında herhangi bir su kaçağı varsa termal ısı cihazları ile kaçak kısa sürede tespit edilebilir. Su kaçakları sadece temiz su tesisatında olmaz. Pis su tesisatında da kaçaklar olabilir. Boru ve pimaşlar, kameralı boru içi görüntüleme cihazları sayesinde kaçağın yeri tespit edilerek tuvalet, lavabo gibi yerlerde de su kaçağı tespiti pratik şekilde yapılmaktadır.

Tesisatınızı kırıp dökmeden, modern cihazlarla su kaçağı tespitini yaptırarak su sızıntılarını bulabilir ve onarımını kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir