Pimaş Nedir? Nerelerde Kullanılır

Ev hanımlarının en büyük sorunlarından biri evlerdeki pimaş tıkanıklığıdır. Peki pimaş nedir? Nerelerde kullanılır? PVC malzemeden üretilen, banyo, küvet, lavabo gibi yerlerde bina su tesisatından gelen suların rögarlara yani kanalizasyona gitmesini sağlayan borulardır. Pimaşlar çeşitli nedenlerle zamanla tıkanıklık gösterir. Mutfak lavabolarında yemek atıklarının boruya dökülmesi, banyo ya da duş bölgesinde saç, kıl, tüy gibi yabancı maddelerin gider borularına takılmasıyla zamanla pimaşlar tıkanır. Yanlış kullanım ya da tesisat döşenirken ustaların hatalı tesisat döşemeleri sonucu pimaşlar tıkanabilir. Siz ne kadar dikkatli kullanırsanız kullanın eğer tesisatınız komşunuzun tesisatı ile birleşik ise yine de pimaşınızın tıkanma ihtimali oldukça yüksektir. Bunun yanında çocuklu evlerde çocukların oyuncaklarını tuvaletlere atarak pimaşın tıkanmasına sebep olduğu da bilinen bir gerçektir. Bunun yanında suda erimeyen kalitesiz tuvalet kağıtları, suda erimeyen ıslak mendiller, tuvalet giderine atılan temizlik bezleri ya da farklı yabancı cisimler de pimaşın tıkanmasına sebep olabilir.

Kırmadan pimaş açılabilir mi?

Eski yöntemler ile pimaşlar, kırıp dökerek tıkanıklık işlemleri çözümlenirdi. Günümüzde kırmadan pimaş nasıl açılır konusunda telaşa kapılmanıza gerek yok. Gelişen teknoloji, gelişmiş modern cihazların yardımı ile kırmadan tıkalı pimaş açma işlemi gerçekleştirilmektedir. Mahalle arası tesisatçıların çoğunlukla kırıp dökerek gerçekleştirdiği pimaş tıkanıklığı açma artık tarih oldu. Hem maliyet açısından daha karlı hem de evinizde başka tadilata gerek bırakmadan modern cihaz ve ekipmanlarla tıkanmış pimaşların profesyonel ve kaliteli şekilde açılmaktadır.

Lavabo tıkanıklığı belirtileri nelerdir?

  • Lavabo giderindeki pis sular ve atıklar çok daha yavaş gider ya da gitmez ve lavaboda taşma yapabilir.
  • Tıkanmış bir lavaboda pis kokular oluşmaya başlar.
  • Yemek atıklarının yoğun şekilde lavabo giderine dökülmesi ve bu atıkların eğer giderin doğru eğimi verilmemişse pimaş içinde birikmesi tıkanıklığa sebep olur.

Ev hanımlarının en çok şikayet ettiği durum mutfak pimaşlarının tıkanmasıdır. Mutfak pimaş tıkanıklığı açma işlemi için kullanılan kimyasal maddeler çoğu zaman işinize yaramaz. Eğer pimaşınızdaki tıkanıklık kimyasal maddelerle çözülemeyecek kadar büyükse bunun için tıkalı pimaş açan firmaların profesyonel ve kaliteli hizmetinden yararlanmanız gerekir. Mutfak ve banyo tesisatlarında genellikle yabancı cisimler oldukça fazla kaçar. Duş bölgesinde saçların pimaşların içine kaçması, mutfakta yemek atıklarının gider borularına döküldüğünde zamanla giderlerin tıkanması kaçınılmazdır. Robotla pimaş tıkanıklığı açma hizmetlerinden yararlanarak kısa sürede bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Pimaşınıza zarar vermeden, kırıp dökmeden, tesisatınızda herhangi bir yıkıma mahal vermeden bu işlemi gerçekleştiren firmalardan yararlanabilirsiniz. Pimaş açma işlemi gerçekleştirilirken kullanılan kameralı robotlar sayesinde tıkanıklığın sebebi tespit edilerek soruna uygun çözüm üretilir ve pimaş tıkanıklığı açılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir