Peteklerin Temizliğinde Hangi Noktalara Dikkat Edilmelidir

Kış aylarına yaklaşıldığında doğalgaz sistemi olan hemen her evde kalorifer ve petek temizliği problemi yaşanır.  Periyodik bakımı yapılmayan ya da uzun süreler içinde herhangi bir bakım ya da temizlik yapılmayan tesisatlar zamanla çeşitli problemleri de beraberinde getirir. Kış aylarında en yoğunlukta olan sıkıntılar kalorifer peteklerinin altı ısınmıyor ya da peteklerin üstü ısınıyor altı ısınmıyor gelir. Bunun yanında petekler neden ısınmıyor problemi de birçok kişi tarafından yaşanmaktadır. Bunun sebebi periyodik zamanlarda bakım ve temizliğinin yapılmaması ya da yapılıyorsa bile profesyonel hizmet veren firmalardan yararlanılmıyor olmasındandır. Çünkü merdiven altı çalışan birçok firma hem maddi yönden sizi zarara sokar hem de kısa zamanda daha fazla iş yükü yüklenerek sadece fazla para kazanma amacı güderler. Peteklerin temizliğinde hangi noktalara dikkat edilmelidir konusu titizlik gerektirir. Kalorifer ve petek temizliği sanıldığı kadar basit ve çabuk biten bir işlem değildir. İstenilen herhangi bir zamanda bakım ve temizliği yapılabilir ancak en uygun zaman kış aylarına gelinmeden peteklerin bakım ve temizliğinin yapılmasıdır.

IMG_0467Peteklerin altı neden ısınmaz?

Kış aylarında en çok konuşulan sorun peteklerin alt kısmı ısınmıyor, kombi peteklerinin üstü sıcak altı soğuk oluyor. Bunun sebebi nedir sorularıdır. Bunların birçok sebebi olabilir.

  • Kombi altı kalorifer dönüşünde bir tıkanıklık yaşanıyor olabilir.
  • Peteklerin alt kısmı tamamen soğuksa yine bir tıkanıklık vardır denebilir.
  • Petek vanalarında oluşan arızalar peteklerin dengeli şekilde ısınmasını engeller.
  • Tesisatın döşenmesi sırasında kullanılan malzemenin plastik olması ve uygun şekilde kaynak yapılmamış olması da tıkanıklığa sebebiyet verir.

Tüm bu sorunlar peteklerin alt kısmının ısınmıyor üst kısmının ısınıyor olmasına sebeptir. Maddelerden anlaşılacağı üzere bu tür problemlerin asıl sebebi tıkanıklıktır. Bu yüzden periyodik olarak petek temizliği ve bakımı yaptırılarak bu tür sorunların önüne geçilmelidir.

Kocaeli Petek Temizliği

Özellikle kış aylarında verimli şekilde ısınmak, yaz kış sıcak suyu rahat kullanabilmek için petek temizliği ve bakımı yaptırılmalıdır. Bunun için Gebze petek temizliği yapan firmalardan destek alınmalıdır. Tesisata herhangi bir zarar vermeden, doğru kimyasal ve teknik ekipmanla hizmet veren firmalar sayesinde petek temizliğini ve bakımını yaptırabilirsiniz.

İsterseniz ilaçla petek temizliği isterseniz makineli petek temizliği yaptırmak isteyin. Önemli olan temizlik ve bakımın doğru şekilde, uzman ve konusunda tecrübeli ekipler tarafından yapılmasını sağlayın. Makineli petek temizliği yaptırırken ilk önce radyatörün içine özel kimyasal solüsyon atılır ve petek içinde birikmiş tortu, çamur, bakteri, toz gibi pislikler parçalanır. Sonra petek temizleme makinesi ile petekler içinde devir daim yaptırılarak peteklerin içi tamamen temizlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir