Loğar Temizliği

Şehir alt yapısını oluşturan, çoğunlukla silindir şeklinde yapılan, gelen ve giden akıntı yönünü değiştiren yeraltı boşluklarına logar denir. Rögarlar, kanalizasyona inerken tıkanıklığı gidermek için yapılmış özel bacalardır. Belli aralıklarla şehir alt yapısını oluştururlar. Logar temizliği çevre ve insan sağlığı için oldukça önemlidir. Bunun yanında bina pis su gideri için de oldukça önemlidir. Zamanla yabancı cisimlerin atılması, olumsuz hava koşullarından dolayı yağmur sularıyla taşınan bazı maddeler logarları tıkayabilir. Bu yüzden logar temizleme işleminin yapılması gerekir. Logar temizliği yapılmazsa zamanla çevreye kötü kokular yayılarak çevre ve insan sağlığını tehdit etmeye başlar.

Daha önceden ilkel yöntemlerle logar açma işlemi gerçekleştirilirdi. Tamamen insan gücüne dayalı, basit aletlerle yapılan bu işlem hem insan hem de çevre sağlığını oldukça etkilerdi. Ancak logar temizleme İstanbul gibi büyük şehirler başta olmak üzere yurdun hemen her köşesinde artık modern cihaz ve ekipmanlarla gerçekleştirilmektedir. Bilgisayar destekli kameralı cihazlar, robotik sistemler sayesinde hem daha sağlıklı hem de daha profesyonel şekilde çözüme ulaştırılmaktadır.

Logarlar neden tıkanır?

  • Tuvalet giderlerine atılan ıslak mendil, kadın pedi, oyuncak gibi yabancı cisimler
  • İnşaat halinde iken çimento, harç gibi maddelerin atılması
  • Belediyenin bakması gereken ana kanalların tıkanması
  • Mevsim koşullarına göre yağmur ve kar suları ile kanalizasyonlara taşınan toprak, yaprak gibi maddeler zamanla logarları tıkamaya başlar.

Bazen logar girişlerinin yeri belli olmaz. Böyle bir durumda logar yeri tespiti için özel detektörlerden yararlanılır.

Neden kameralı ve cihazlı yöntem tercih edilmelidir?

İnsan gücü ve basit aletler ile yapılan logar açma işlemleri tam bir temizlik sağlamadığı gibi çevre ve insan sağlığını da tehdit eder. Bunun yanında kırmadan logar açma işlemi için kamera ve görüntüleme cihazları yardımı ile logarın içine gönderilecek robot cihazlar sayesinde tıkanıklığın boyutu görülebilir ve nasıl bir ekipmanla temizlik işleminin yapılacağı tespit edilir. Temizlik işlemi bittikten sonra robot cihazlar tekrar gönderilerek herhangi bir pislik kalıp kalmadığı kontrol edilir. Böylece kamera ile borunun için görüntülenerek herhangi bir şeyin kalıp kalmadığı görülür ve tüm işlem bitirilir. Eğer böyle yaptırılmazsa kısa sürede logar yine tıkanarak size ek bir maliyet daha çıkarabilir. Bu tür problemlerin yaşanmaması için daha profesyonel hizmet alabilirsiniz. Ayrıca logar tıkanıklığı yüzünden oluşabilecek kötü kokular da logar yıkama hizmeti verilerek bu sorunun da üstesinden gelebilirsiniz. Böylece hem logar temizliği yaptırmış olur hem de oluşabilecek kötü kokulara karşı önleminizi başından almış olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir