Logar Nedir? Nasıl Açılır

Kapalı mekanlarda, ev ve iş yerlerinde sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri kanalizasyon tıkanıklığıdır. İnsanların sıklıkla bulunduğu yerlerde tıkanan tuvaletlere rastlamak mümkündür. Bunun sebebi ise tuvalet giderlerine atılan yabancı cisimlerdir. Bu yabancı cisimlerin zamanla birikmesi kanalizasyon borularında tıkanıklığa sebep olur. Peki logar nedir? Nasıl açılır? Rögar, genel olarak silindir ya da dikdörtgen biçimli, binaların kanalizasyon ve su giderleri için belli aralıklarla açılmış ve herhangi bir tıkanıklık karşısında müdahale edilmesi gereken yeraltı boşluklarıdır. İnsanların çoğunlukta bulunduğu ve çok sık kullanılan tuvaletler, zamanla tıkanıklık gösterir. Tıkanan tuvaleti açma ise sadece kimyasal kullanılarak yapılan bir uygulama değildir. Zaman kaybından başka bir şey değildir.  Tuvaletler, tıkanıklık sonucu giderlerinde su kolay kolay gitmez ve taşma sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Böyle bir durumda logar tıkanıklığı açma yöntemlerinden yararlanılmalıdır.

Tuvalet Neden Tıkanır?

  • Tuvalet kağıdı haricinde tuvaletlere ıslak mendil gibi erimesi zor olan maddelerin atılması
  • Tuvalet giderine atılan yabancı cisimler
  • İnşaat halinde tuvalet giderlerinin gerekli eğimde olmaması
  • Bina inşaat halinde iken giderlere dökülmesi muhtemel olan inşaat malzemeleri, harç ve molozlar tuvalet tıkanıklığına sebep olurlar.

Tüm bu sebeplerin yanında tuvalet tıkanması, klozet tıkanması oldukça sık rastlanan bir durumdur. Gerek evlerde, gerekse işyerleri ve kamuya açık yerlerde bu tür sorunlarla sık sık karşılaşılabilir. Ancak günümüzde kanalizasyon tıkanıklığı nasıl açılır sorusunun cevabı artık o kadar zor değil olmalıdır. Eskiden kırıp dökerek, tesisatı tamamen yıkarak ya da başka yollarla tıkalı tuvaletler açılmaya çalışılarak tıkanıklık giderilmeye çalışılırdı. Günümüz teknolojisinin sayesinde kullanılan cihaz ve ekipmanlar sayesinde kanalizasyon açan firmalar bu sorunu pratik ve kolay şekilde çözümünü gerçekleştirmektedir.

Günlük yaşantı içinde insanların çoğundan tuvaletin gider borusu tıkandı ne yapmalıyım, tuvaletim taşıyor, üst kattan dökülen sular tuvaletimden taşıyor gibi sözleri duymak mümkündür.

Modern cihazlarla tuvalet tıkanıklığı nasıl giderilir?

Eskiden tesisatçılar tuvalet tıkanıklıklarında ya kırıp dökme işlemi yapar ya da tıkanıklık açma kimyasallarından yararlanırlardı. Özellikle kostik adı verilen madde ile bu işlem gerçekleştirilirdi. Kırmadan tıkanıklık açma işlemi için artık çok daha modern ve teknolojik cihazlar kullanılarak tıkanıklık problemi çözümlenmektedir. Tuvalet tıkanıklığı açan firmaların kullandığı kameralı cihaz ve ekipmanlar, robot cihazlar sayesinde kırıp dökme işlemi olmadan ilk önce tıkanıklığın ana noktası ve sebebi tespit edildikten sonra gerekli ekipmanlar ile wc klozet tıkanıklığı giderilir. Profesyonel ve kaliteli işlem sonrasında size sadece tadilat yapılacak kısımları görmek kalacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir