Lavabo Tıkanıklıkları Nasıl Çözümlenir

Kapalı mekanlarda en önemli sorunlardan biri tıkanıklık problemleridir. Zamanla mutfak, banyo, tuvalet, duş giderleri bölgeler tıkanıklık gösterir. Özellikle mutfak lavabosu, duş giderleri ve tuvalet giderleri çeşitli yabancı maddelerin atılması, yemek artıkları gibi maddelerle tıkanıklık gösterir. Günlük yaşantının içinde bu tür sorunlar her zaman karşılaşılabilecek problemlerin başında gelir. Ev hanımlarının en çok sordukları sorulardan biri tıkalı lavabo nasıl açılır sorusudur. Özellikle banyo ve mutfak boruları çeşitli yabancı cisimler ve yemek atıkları sonucunda tıkanma gösterir. Banyo lavabosuna düşen saçlar, mutfak lavabosuna dökülen yemek atıkları uzun süre temizlenmediği zaman borular tıkanır ve çeşitli sorunlara sebep olur.

Lavabo tıkanıklıkları nasıl çözümlenir konusunda birçok yöntem vardır. Eğer kısa süreli bir çözüm istiyorsanız piyasada satılan lavabo aç gibi kimyasal maddelerle tıkanmış lavabolarınızı açma yoluna gidebilirsiniz. Ancak bu kısa süreli bir çözüm olacaktır. Bunun yerine daha profesyonel ve kaliteli hizmet veren mutfak lavabosu açan firmalardan yararlanabilirsiniz.

Mutfak ya da Banyo Lavabosu Neden Tıkanır?

Mutfak ve banyo lavabosu en çok tıkanıklık gösteren yerlerdir. Bunun birçok sebebi vardır. Banyo lavabosuna dökülen saç, kıl, tüy gibi maddeler zamanla birikerek boru içinde tutunmaya başlar. Bu durum lavabonun tıkanmasına yol açar. Mutfak lavabolarında ise yemek atıklarının lavaboya döküldüğünde gittiği düşünülse de eğer boruda gerekli eğim yoksa mutfak lavaboları zamanla tıkanmaya başlar. Bu durum ise kötü kokulara da sebebiyet verecektir.

Tıkanmış lavabo nasıl açılır?

  • Kapalı mekanlarda lavabo açma yöntemleri için tıkanıklık açma makinelerinden yararlanılır.
  • Gider borularına gönderilen robot cihazlar ile ilk önce tıkanıklığın sebebi bulunur. Ne tür bir tıkanıklık tespit edilmiş ise buna uygun modern cihazlarla tıkanıklık problemi çözülür.
  • Kameralı robot cihazlar sayesinde tıkanmış lavabo profesyonel şekilde açılır.

Kimyasal lavabo açma ürünleri çok sıklıkla kullanılmamalıdır. Kimyasal lavabo açan ürünler çoğu zaman en pratik çözüm gibi görünse de yoğun tıkanıklık durumlarında bu kimyasallar çok fazla işe yaramadıkları gibi devamlı kullanıldıklarında borularınıza zarar da verirler. Bu tür kimyasal ürünler tıkanıklık oluşmaması için belirli zaman aralıklarında kullanılabilir ancak her kimyasal da bu tür tıkanıklıkları açmaya yetmez hatta zararı olur. Eğer tesisatınızdaki tıkanıklık bu tür bir tıkanıklık değilse profesyonel yardım almalı ve modern cihazlar ile kırıp dökmeden lavabo açma yöntemlerinden yararlanmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir