Gizli Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır

İster yeni bina ister eski bina olsun su kaçağı önemli bir sorundur. Özellikle gizli su kaçağı sizin kolaylıkla tespit edemeyeceğiniz bir sorundur. Binanın yapımı sırasında temiz su boruları duvarların içine yapılır. Bu borular çeşitli nedenlerden dolayı yani gerek hatalı döşeme gerekse kalitesiz malzeme kullanılması ya da herhangi başka bir sebepten çatlama ve kırılmalara neden olabilir. Bu yüzden üst kattan su sızıyor, tavan su sızdırıyor gibi şikayetler kaçınılmazdır. Bu durum hem sizin hem de komşunuzun canını sıkan konulardır. Eskiden teknolojik cihazların bulunmadığı zamanlarda tüm tesisat kırılır ve kaçak su tespiti yapılarak ekstradan kırılan tesisatın yeniden onarılması ve döşemelerin tekrar yenilenmesi gibi maliyetler karşınıza gelirdi. Ancak günümüzde sürekli yenilenen teknoloji ve modern cihazlar sayesinde cihazla su kaçağı tespiti yapılarak bu tür ekstra maliyetler çıkarmadan kaçak problemi çözümlenmektedir.

Alt kata damlayan su akıntısı nasıl bulunur?

Evde ya da kapalı mekanlarda su kaçağı bulma oldukça önemlidir. Genel olarak üst kattan su sızabilir, alt kata sizden su sızabilir ya da tesisatta meydana gelen su kaçağı yüzünden hem komşunuzun hem de sizin canınız sıkılabilir. Peki alt kata damlayan su akıntısı nasıl bulunur? Bunun için tesisatınızı kırıp dökmeye ya da su sızıntısını bulmak için tesisatın geçtiği yerleri bulmak için saatlerce zaman harcamanıza gerek yok. Su kaçağı tespit cihazı sayesinde kırıp dökme işlemi yapılmadan noktasal olarak su kaçağını tespit edebilirsiniz. Bunun için modern cihaz ve ekipmanlara sahip firmalardan yararlanabilirsiniz. Herhangi bir gürültüye, kırıp dökmeye meydan vermeden kameralı cihazlar ya da robotik cihazlar sayesinde tesisatınızda oluşan kırılma, çatlak tespit edilerek sadece o noktada su kaçağı çözümü yapılmaktadır.

Gizli su kaçağı olduğu nasıl anlaşılır?

  • Tüm su vanalarınız kapalı olduğunda bile su vananız dönüyorsa
  • Bulunduğunuz ortam nemden etkileniyorsa
  • Parkelerinizde şişme fark ettiyseniz
  • Kombinizin su tesisatında düşük basınç problemi yaşıyorsanız
  • Su sızıntısının olduğu yerde rutubet kokusu varsa gizli su kaçağından şüphelenebilirsiniz.

Eğer evinizde herhangi bir su kaçağı probleminden şüpheleniyorsanız akustik dinleme cihazları ile su kaçağı tespiti yaptırabilirsiniz. Şayet su kaçağının gider borularında olduğundan şüpheleniyorsanız bunun için kameralı su kaçağı tespiti cihazlarından yararlanarak problemin ana noktasına kısa sürede ulaşabilirsiniz. Eskiden kırıp dökme işlemi yapılarak su tesisatında oluşan su kaçakları bulunurken günümüzde modern cihazlar sayesinde su kaçağı tespiti yaptırabilirsiniz. Böylece tespit aşamasında tadilat gerektirecek hiçbir faaliyet yapılmaz. Ancak problemin ana hattı bulunduktan sonra asıl problemli yer kırılarak çözüme gidilir. Su kaçakları, ciddiye alınması gereken problemlerdendir. Eğer evinizin tesisatında böyle bir problem şüphesi yaşıyorsanız daha fazla gecikmeden hemen su kaçağı tespiti yaptırarak problemin daha en başından teşhis ederek çözüme ulaştırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir